Με ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι του ΚΕΠ 0327 Δ. Τρικκαίων, που στεγάζεται στην οδό Ιακωβάκη στο κέντρο της πόλης, διαμαρτύρονται έντονα για τις συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στον χώρο της εργασίας τους το καλοκαίρι από την προβληματική λειτουργία της μονάδας κλιματισμού. Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή το ίδιο προβληματική είναι και τον χειμώνα, με αποτέλεσμα να εργάζονται μέσα σε χαμηλές θερμοκρασίες. 

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι του ΚΕΠ αναφέρουν τα εξής:  

"Το τελευταίο έτος και συγκεκριμένα από την μετεγκατάσταση μας από τον Ιούνιο 2022 έως σήμερα, έχουμε τονίσει επανειλημμένα στη Δημοτική Αρχή το πρόβλημα που υπάρχει με την μονάδα κλιματισμού, μια και μοναδική μονάδα που δεν επαρκεί, στον χώρο εργασίας τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Οι τρεις πλευρές του ΚΕΠ εκ των τεσσάρων περιβάλλονται από τζαμαρία με αποτέλεσμα ο χώρος να λειτουργεί ως θερμοκήπιο, πολύ κρύο το χειμώνα και υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι.

Τον χειμώνα, ο κλιματισμός για να λειτουργήσει πρέπει να έχει εξωτερική θερμοκρασία πάνω από 8°C που σημαίνει ότι ξεκινά να λειτουργεί από τις 11:00 το πρωί και σταματά μετά τις 17:30μ.μ. που πέφτει η θερμοκρασία. Ως υπάλληλοι για να ανταπεξέλθουμε στις χαμηλές θερμοκρασίες και το ψύχος αναγκαστήκαμε να φέρουμε από τις οικίες μας ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης, όπως επίσης να φορούμε όλοι τα πανωφόρια, κατά την διάρκεια του ωραρίου μας. Φυσικά υπήρχε και η αντίστοιχη δυσαρέσκεια και από τους πολίτες που συναλλασσόταν μαζί μας. Ευτυχώς ο περσινός χειμώνας ήταν σχετικά ήπιος.

Το καλοκαίρι ο κλιματισμός λειτουργεί περισσότερο ως ανεμιστήρας παρά ως μηχανισμός ψύξης. Η κατάσταση πλέον είναι τραγική και ανυπόφορη. Έχουμε αναγκαστεί όλοι οι υπάλληλοι να αγοράσουμε ανεμιστήρες που στην ουσία δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. Τις τελευταίες μέρες, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας είχαμε περιπτώσεις πολιτών που αισθάνθηκαν δυσφορία και τους προσφέραμε κρύο νερό για να συνέλθουν. Το καλοκαίρι δε, τα παράπονα των πολιτών για τις συνθήκες που επικρατούν είναι πολλά, διότι προσέρχονται στο ΚΕΠ και όταν υπάρχει ουρά αναγκάζονται να περιμένουν στην είσοδο όπου η θερμοκρασία λόγω της γυάλινης πρόσοψης είναι στους 34ΟC. Πολλοί δε από τους πολίτες και κυρίως ηλικιωμένοι , προσέρχονται στο ΚΕΠ όχι για κάποια υπόθεση τους αλλά για να ξαποστάσουν για 10 λεπτά λόγω της ζέστης και παθαίνουν θερμικό σοκ . Επιπλέον υπάρχουν συνάδελφοι μας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση λύση του προβλήματος που έχει πλέον χρονίσει και λόγω της κορύφωσης του καύσωνα οποιοδήποτε περιστατικό υγείας συμβεί στον χώρο εργασίας μας, καθίσταται υπεύθυνη η Δημοτικής Αρχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθημερινή επισκεψιμότητα πολιτών κυμαίνεται από 200 έως 400 άτομα.

Παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις μας προς τη Δημοτική Αρχή το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Ως υπάλληλοι του ΚΕΠ 0327 του Δήμου Τρικκαίων επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 20/07/2023 από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα".