Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος στην πόλη των Τρικάλων, για την εορτή του Αγίου και Πολιούχου της πόλης. 

Ο Όρθρος και τo Αρχιερατικὸ Συλλείτουργο τελέστηκαν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου καί Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού. Τούς ύμνους έψαλλε ο χορός των Πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τις Ιερές Ακολουθίες, όπως και οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης. 

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου με την Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου και στη συνέχεια την λιτάνευσή της στο κέντρο της πόλης, θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου με την αναχώρησή της στην Ιερά Μονή Δουσίκου όπου και φυλάσσεται.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος θα παραμείνει στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων έως την Τετάρτη 17 Μαΐου, όπου καθημερινώς θα εκτίθεται σέ προσκύνηση προς αγιασμό του πιστού λαού.

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ 12:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης