Τελέστηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα μέσα στην αναστάσιμη χαρά η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, Πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Τρικάλων και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου 2022 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων τελέσθηκε πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Λαρίσης και Τύρναβου κ. Ιερωνύμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Σεπτού μας Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, ενώ έψαλλε ο χορός των Πατέρων της Ιεράς Μονής Δουσίκου.

Στον πανηγυρικό της ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τύρναβου κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και στο μεγάλο έργο που άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο στην Ιερά Μονή του, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και αλλαχού.