Συνελήφθησαν, σήμερα, Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, το πρωί στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, -3- ημεδαποί, δυνάμει ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Τρικάλων, για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες τυγχάνουν συνεργοί του ημεδαπού που είχε συλληφθεί την (12-08-2023) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων/Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, κλοπή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Πρόκειται για την υπόθεση των διαρρήξεων που εξιχνιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στην Οιχαλία Τρικάλων. Το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου σπείρα πέντε (5) ατόμων κατάφερε να διαρρήξει ένα ακόμη σπίτι στο χωριό, ωστόσο έγινε αντιληπτή από άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ. Οι διαρρήκτες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν της σύλληψης επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο εμβόλισαν περιπολικό της αστυνομίας, τραυματίζοντας σοβαρά στο πόδι έναν αστυνομικό που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. 

Το βράδυ του Σαββάτου οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο, ενώ για τα υπόλοιπα τέσσερα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για κλοπές και διαρρήξεις. Ο 20χρονος οδηγός του αυτοκινήτου κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Τα μέλη της σπείρας των διαρρηκτών, που το τελευταίο διάστημα είχαν "ρημάξει" σπίτια της Οιχαλίας, είναι όλοι τους Ρομά που διαμένουν στον Τύρναβο της Λάρισας. Η λεία τους από τις διαρρήξεις κυρίως σε σπίτια μεταναστών φτάνει τα 15.750 ευρώ.

trikalaenimerosi.gr