Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να σηματοδοτήσει, τις αμέσως επόμενες ημέρες, την έρευνα που διεξάγει ο Εφέτης - Ανακριτής, Σωτ. Μπακαϊμης γύρω από τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, ενώ στο μεταξύ η δικογραφία εμπλουτίζεται διαρκώς και με αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργούνται με εντολή του Ανακριτή, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα και έτσι εκτιμάται πως ο Ιανουάριος θα αποτελέσει τον μήνα που θα δρομολογήσει εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται οι χημικές εξετάσεις στα ατομικά είδη επιβαινόντων στην επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Train που φυλάσσονται ΕΛ.ΑΣ., απάντηση της κατασκευάστριας εταιρείας των ηλεκτράμαξών σε ερώτημα του Εφέτη – Ανακριτή, ενώ από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται απάντηση για το αν υπάρχει τρόπος ανάκτησης οπτικοακουστικού υλικού, τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από ενδιάμεσους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς για να απαντηθεί το ερώτημα περί του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η μέχρι τώρα έρευνα από το πρώτο υλικό που αποστάλθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέδωσε άλλα άτομα πέραν των ήδη ταυτοποιηθέντων, ενώ να επισημανθεί αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων που αφορούν και σε άλλο δύο υλικά.

Όπως είναι γνωστό η έρευνα στα συντρίμμια στο Κουλούρι ήταν ενταγμένη σε μια τελευταία προσπάθεια εντοπισμού γενετικού υλικού της 23χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ Ερριέτας Μόλχο, η οποία αγνοείται από το βράδυ της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας, καθώς δεν έχει βρεθεί καινένα ίχνος της και θεωρείται η 57η νεκρή επιβάτιδα.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)