Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε τη Δευτέρα το πρωί, στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Κώστας Σκρέκας με τη σύσκεψη που ακολούθησε  να επικεντρώνεται στις δράσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και στον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Διυπηρεσιακή Μονάδα  Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) στην προσπάθεια αυτή.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση «γνωρίζει πολύ καλά ότι τα νοικοκυριά σήμερα δοκιμάζονται από ένα πρόβλημα το οποίο προφανώς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα», τόνισε πως «έχουμε υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε να βοηθήσουμε στη συγκράτηση της αύξησης των τιμών και -όπου αυτό είναι εφικτό- στη μείωσή τους. Γι’ αυτό και εργαλεία όπως η μόνιμη μείωση τιμών, το ταμπελάκι 5%, αυτά τα μέτρα έχουν ξεχωριστή σημασία. Παραπάνω από 1.200 προϊόντα έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό το πλαίσιο της μείωσης των τιμών».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενόψει της εορταστικής περιόδου, υπογραμμίζοντας πως «το «Καλάθι των Χριστουγέννων θα είναι ακόμα ένα εργαλείο το οποίο θα μας βοηθήσει να συγκρατήσουμε τις τιμές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι» και κατέληξε συγχαίροντας  «συνολικά το Υπουργείο και ειδικά τη Γενική Γραμματεία για την εισαγωγή νέων ψηφιακών εργαλείων, τα οποία βοηθούν αφενός τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τη δουλειά τους πιο αποτελεσματικά, αφετέρου τον καταναλωτή να συγκρίνει προϊόντα και τιμές».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, τόνισε πως «στόχος μας είναι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και η μείωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε συνδυασμό με την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Γι' αυτό, όπως είναι γνωστό, έχουμε πάρει σειρά μέτρων που τονώνουν τον ανταγωνισμό, αποτρέπουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και ενδυναμώνουν τον καταναλωτή».

Συνεχίζοντας ο Τρικαλινός Υπουργός ανέφερε: «Η ΔΙΜΕΑ εγγυάται την απρόσκοπτη εφαρμογή όλων των παραπάνω μέτρων και τα έμπειρα στελέχη της είναι πολύτιμος αρωγός. Με τους πολλαπλούς ελέγχους που διενεργεί καθημερινά, στηρίζει το σύνολο των προσπαθειών της κυβέρνησης για την προστασία των καταναλωτών. Είναι μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από την εισαγόμενη πληθωριστική κρίση. Η αγορά κινείται σε έναν δρόμο με απρόβλεπτες διακυμάνσεις».