Μπιλλίνης

Ο νέος πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ίσως είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη που κυκλοφορεί και με …αγροτικό αυτοκίνητο.
Άνετος και ακομπλεστάριστος το παρκάρει στη Λάρισα και νομίζεις ότι πρόκειται για καλλιεργητή από τη Φαλάνη.
Η έδρα του είναι στην κτηνιατρική Καρδίτσας, οπότε, αν χρειαστεί, ρίχνει και κανένα ζωντανό στην καρότσα …

Μπολιβάρ

Στο Στρατηγείο Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στη Λάρισα (EL EU OHQ) θα βρίσκεται το αρχηγείο της επιχείρησης της Ε.Ε. για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχει με τη φρεγάτα «Ύδρα» και όλες οι λεπτομέρειες για την επιχείρηση θα πρέπει να είναι έτοιμες έως τις 19 Φεβρουαρίου.
Μοιάζει να δικαιώνεται ο Εγγονόπουλος με το ποίημα Μπολιβάρ: «Στρατηγέ, τί ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;»…


Μπάζωμα…

Τους εμπειρογνώμονες της επιτροπής που ορίστηκε από την κυβέρνηση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ακροάται αυτές τις ημέρες η εξεταστική της Βουλής.
Ένας εξ΄αυτών, ο Βασίλης Πορφυλλίδης, αφού ανέφερε πως επιλογή της επιτροπής ήταν να μη μεταβούν στον τόπο της τραγωδίας, προσθέτοντας ότι είχαν πληροφορηθεί για τις παρεμβάσεις που είχαν στο μεταξύ γίνει εκεί (ανάσυρση συρμών, μπάζωμα του χώρου), είπε πως η μετάβασή τους στη Λάρισα έγινε αρκετές ημέρες μετά την πρώτη συνεδρίασή τους.
Ήταν ειλικρινής ο άνθρωπος, γιατί να βιαστούν να έρθουν; Όλα άλλωστε είχαν ταχτοποιηθεί…

Μάνικες

Με τεχνογνωσία καθαρισμού λαϊκών αγορών έδρασαν οι “κομάντος” της καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μόλις έφυγαν τα τρακτέρ από την πλατεία. Αν ο Μαμάκος καταφέρει να καθαρίσει την πόλη, και - το κυριότερο -, να την διατηρήσει καθαρή, θα κερδίσει το μισό στοίχημα της εκλογής του…

Ιχθυοπωλείο με φαντασία ...

Έργα

«Δεν εννοούσα ότι όλα τα έργα είναι πρόχειρα» διευκρίνισε προς τη στήλη ο Κώστας Αγοραστός σχετικά με όσα είπε στο συνέδριο για τον Daniel που έγινε στα Τρίκαλα.
«Αναφερόμουν σε εκείνα που έγιναν χωρίς μελέτες, αμέσως μετά τις καταστροφές...». Το καταγράφουμε.

Stefanos

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί πλέον την κοινή γνώμη περισσότερο ως κοσμικό γεγονός παρά ως πολιτικό φαινόμενο, Ελάχιστοι έχουν απομείνει που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ως παραγωγό πολιτικών προτάσεων. Ως κοσμικό γεγονός, μια χαρά καλύπτεται από τις πρωινές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Ποτέ δεν θυμάμαι τον ΣΥΡΙΖΑ να απασχολεί περισσότερο την ελληνική τηλεόραση».
Ποιος το λέει; Ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, αυτός που προεκλογικά όρμηξε στη φωτιά για να σώσει τον Τσίπρα και κάηκε και ο ίδιος. Λαμπρός επιστήμονας, αλλά άμα μπλέξεις με τα κόμματα…

“Κοπριές”

Ο Χρήστος Σιδερόπουλος, κορυφαίος αγροτοσυνδικαλιστής από τη Λάρισα, διαθέτει μια από τις πιο παραγωγικές σελίδες στο facebook. Όταν έρχεται η εποχή των μπλόκων η σελίδα του πλημμυρίζει από τον παλμό των κινητοποιήσεων. Όταν όλα τελειώνουν στη θέση των τρακτέρ εμφανίζονται stories με καυτά (γυναικεία) κορμιά, σαν εκείνα του Χιού Χέφνερ.
Ο ίδιος πάντως, στη συγκέντρωση της Λάρισας, παρότι δεξιός, τα είχε με γνωστό υπουργό που αποκάλεσε κάποιους αγροτοσυνδικαλιστές …κοπριές.
Κοπριές; Αν είναι δυνατόν...

@ Ο καιρός έγινε τηλεοπτικό προϊόν και πουλάει. Μέσα στην κακομοιριά κάποιων ελληνικών ΜΜΕ μετεωρολόγοι κάνουν προβλέψεις συμπεριφερόμενοι ως σελέμπριτι.
Αυτοί είδαν τα προχθεσινά χιόνια που ευτυχώς δεν ήρθαν, αλλά η αναστάτωση που προκάλεσαν ήταν μεγάλη…

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανές κ.λπ. στο tolis@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa