Στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ για το θάνατο του ιατρού - ουρολόγου Κώστα Σακκά, αναφέρει τα εξής: 

Με μεγάλη θλίψη και σεβασμό αποχαιρετούμε έναν ανιδιοτελή συνοδοιπόρο του Κόμματός μας, τον συναγωνιστή γιατρό Κώστα Σακκά.
Με τον Κώστα Σακκά πορευτήκαμε μαζί στους λαϊκούς αγώνες και στις μικρές και μεγάλες μάχες που έδωσε το Κόμμα μας.
Στους αγώνες του αντιιμπεριαλιστικού – φιλειρηνικού κινήματος, μέσα από το οποίο αναδείχτηκε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΕΔΥΕΤ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση & Ειρήνη-Παράρτημα Τρικάλων), καθώς και σε εκλογικές μάχες για την τοπική διοίκηση & την εκπροσώπηση του Κόμματος στο δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων.
Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων το 1986, με το συνδυασμό που στήριζε το ΚΚΕ, και εκπροσώπησε το Κόμμα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου τα επόμενα 4 χρόνια.
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ήταν ακόμη μια πλευρά της πολύπτυχης κοινωνικής του δράσης, η οποία τον ανέδειξε και πρόεδρο του Α.Ο. Τρίκαλα την περίοδο 1981-83.
Στις δύσκολες στιγμές της εκδήλωσης της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες & στην ταυτόχρονη προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ - εκ των έσω από οργανωμένη οπορτουνιστική ομάδα (1989-1992)- τη στιγμή που άλλοι διακήρυτταν το τέλος της πάλης των τάξεων, της ιστορίας & των ιδεολογιών - ο σ. Κώστας υπερασπίστηκε αταλάντευτα το ΚΚΕ, τη συγκρότησή του , τα επαναστατικά χαρακτηριστικά , την ιστορική του πορεία και τη συνέχεια στο μέλλον.
Η ανιδιοτελής αγωνιστική πορεία του στο στίβο της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής όσο και της επιστήμης ας είναι παράδειγμα για το μέλλον.
Η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά της στα παιδιά του, τους συγγενείς, τους οικείους του.