Μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων επισκέφθηκαν το ​ Μουσείο Θεόπετρας στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος το οποίο ​ πραγματοποιείται στο σχολείο σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης ​ για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Περτουλίου -Τρικκαίων.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία που εμπλούτισε τις γνώσεις ​ των μαθητών/τριών και την αντίληψή τους για τη φύση και την ιστορία της.​

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις σπηλαιώδεις ​ διαμορφώσεις, να εκτιμήσουν τη γεωλογική σύνθεση του τόπου και να ​ εξερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν το ​ σπήλαιο της Θεόπετρας κατά την προϊστορική περίοδο.

Οι ξεναγοί του Μουσείου κέρδισαν το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών και ​ απάντησαν με προθυμία σε όλες τις απορίες τους. Έτσι μπόρεσαν να ​ σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για τον σπουδαίο προϊστορικό χώρο ​ που υπάρχει στην περιοχή μας.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε πραγματική πρόκληση για την ανάπτυξη των ​ δεξιοτήτων των παιδιών μας όχι μόνο στον τομέα της γεωλογίας, αλλά ​ και στην ενίσχυση της ομαδικότητας και της κριτικής σκέψης.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων "συγχαίρει τους μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον ​ τους και την άψογη συμπεριφορά τους, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους υπαλλήλους ​ του Μουσείου για την εξαιρετική φιλοξενία και ξενάγηση που παρείχαν.

Τέλος ευχαριστούμε το ΚΕΠΕΑ Περτουλίου και τις εκπαιδευτικούς κ. Πατριώτη Σοφία ​ και κ. Κανταρτζή Αγορή, οι οποίες οργάνωσαν και υλοποίησαν αυτήν τη ​ δράση για τους μαθητές/τριές."