Ένα αφιέρωμα στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη ετοιμάζει το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων "Γιώργος Σεφέρης" με αφορμή τη λήξη της σχολικής περιόδου.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: 

"Έχει πλέον καθιερωθεί η καλοκαιρινή γιορτή του 4ου Γυμνασίου, με την οποία γιορτάζουμε το τέλος της σχολικής χρονιάς, αποχαιρετούμε τους μαθητές της Γ΄ τάξης και ευχόμαστε καλό καλοκαίρι. Το ίδιο θα γίνει και φέτος, την Τρίτη 20 Ιουνίου και ώρα 20:30, στην αυλή του σχολείου (σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου).

Φέτος, 60 χρόνια μετά την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στος Γιώργο Σεφέρη, το σχολείο επέλεξε να τιμήσει την επέτειο με ένα αφιέρωμα στον Ποιητή της Μικράς Ασίας και της Κύπρου. Ο Σεφέρης μεγάλωσε στην Μικρά Ασία και αγάπησε την Κύπρο, τις δυο πληγωμένες μεριές του ελληνισμού τον αιώνα που μας πέρασε.

Με αφηγήσεις, απαγγελίες, μουσική και τραγούδια, οι μαθητές μας θα μας φέρουν κοντά στην πένα του ποιητή και θα μας γνωρίσουν τόσο την ματωμένη Μικρασία, όσο και την πολύπαθη Κύπρο του Ποιητή. Βοηθοί μας στην προσπάθεια αυτή θα είναι η Νατάσα Παπαστάθη και ο Χρίστος Μοδέστου, γνωστοί για την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική τους προσφορά, που αμέσως έσπευσαν ανιδιοτελώς να βοηθήσουν το σχολείο μας.

Στα δεύτερο μέρος της γιορτής, θα μοιραστούν αναμνηστικά στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, δώρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Διεύθυνσης τουΣχολείου. Επίσης, θα προσφερθεί μπουφές από τους Γονείς και Κηδεμόνες του Σχολείου".