Ενενήντα εννέα ολόκληρα χρόνια μετά, ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε και το 2024 την επέτειο της αγροτικής – λαϊκής εξέγερσης του 1925, σε εκδήλωση στην ομώνυμη πλατεία, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.

Ο κεντρικός ομιλητής από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Τρικκαίων κ. Δημήτρης Μπάκος, έδωσε έμφαση στη μεταφορά του μηνύματος των γεγονότων της εποχής στο σήμερα και δη στη νέα γενιά: «Για τους νέους της σημερινής εποχής, η αγροτική εξέγερση των Τρικάλων μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και διδαχής.

Σε έναν κόσμο που οι αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης φαίνεται να δοκιμάζονται, τα γεγονότα του 1925 πρέπει να αποτελούν έμπνευση για τους νέους να ενδιαφερθούν για την κοινωνική και πολιτική ζωή και να δράσουν με σκοπό την αλλαγή προς το καλύτερο, με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα που έδειξαν οι αγρότες των Τρικάλων».

Και επίσης, ότι «είναι ανάγκη να χτίσουμε πάνω στις θυσίες του παρελθόντος, ώστε να προστατεύσουμε το μέλλον των επόμενων γενιών, να αναλογιστούμε τα δικά μας λάθη και να πορευτούμε με γνώμονα τις αξίες που μας κληρονομεί η σημερινή ημέρα».

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέση, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια από τους αντιδήμαρχο Τρικκαίων Τάκη Παζαΐτη, εντεταλμένο σύμβουλο Έργων της ΠΕ Τρικάλων Θανάση Τσιάρα, Νίκο Γκόγκο Υποναύαρχο ΠΝ ε.α., εκπροσωπώντας την «Πρωτοβουλία για την αγροτική και λαϊκή εξέγερση», κ. Θαν. Φαλτάκα αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων εκπρόσωπο της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων και κ. Γιάννη Λάππα, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Τρικκαίων.

Παρέστη η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Μπλουγούρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βίβιαν Τέγου και Θωμάς Μερτσιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Γιώργος Ηλιάδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέφανος Αναστασίου και Γιάννης Τριγώνης, ο πρ. βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, απόγονοι των θανόντων και πολίτες.
Τον Εθνικό Υμνο παιάνισε η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

Από το γραφείο Τύπου