Με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις η πόλη των Τρικάλων τιμά τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Βησσαρίωνα, η μνήμη του οποίου γιορτάζεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. 

Το απόγευμα της αυριανής ημέρας θα γίνει η Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ιερά Λιτανεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκινούν από το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Τρικάλων και θα κορυφωθούν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης οι θρησκευτικές εκδηλώσεις από την Τετάρτη 14 έως το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου είναι οι εξής: 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

7:00-10:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

6:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ευφημίας μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και εν συνεχεία Ιερά Παράκλησης του Αγίου Βησσαρίωνος.

8:30 μ.μ Υποδοχὴ της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος στα Προπύλαια του Ιερού Ναού υπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου καί Πύλης κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχείᾳ Ιερά Λιτανεία διά των οδών Βενιζέλου, Ζάππα, Κολοκοτρώνη, Ἰακωβάκη. Ακολούθως Ιερὰ Αγρυπνία ἱερουργούντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

11:00 π.μ.: Ιερά Παράκλησις του Αγίου Βησσαρίωνος.

6:00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις του Αγίου Βησσαρίωνος και αναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

7:00-10:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα εκτεθούν προς προσκύνησιν και αγιασμὸν των πιστών Λείψανα της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής.

trikalaenimerosi.gr