Με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησε στα Τρίκαλα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνα το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου. 

Στις 7:00 το απόγευμα στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος έγινε η Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμο.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και Τρίκκης, Γαρδικίου καί Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθως, από τον Ι.Ν. του Αγίου Βησσαρίωνος ξεκίνησε η Ιερά Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος που κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων, όπου τελέστηκε Ιερά Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα από τον Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και έδωσε το παρόν στην πλατεία. Τόσο στον Αρχιερατικό Εσπερινό όσο και στην λιτανεία που ακολούθησε παραβρέθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής Κώστας Σκρέκας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και οι στρατιωτικές αρχές της πόλης.