Την πρώτη λίστα με τους υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε το πρωί της Παρασκευής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνεται ότι οι προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με τη λίστα ονομάτων που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Κουμουνδούρου, στις προκριματικές εκλογές θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Μάριος Κάτσης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Δώρα Τσαμπάζη, ο Νικόλας Φαραντούρης, ο Μάριος Αθανασίου και η Αννα Βαγενά.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να ψηφίσουν για υποψηφίους που προέρχονται από τις δικές τους περιφέρειες, αφού έχει καθοριστεί να υπάρχει ποσόστωση ανά περιοχή της Ελλάδας στην κατάρτιση της λίστας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ως αρχηγός θα επιλέξει πέντε πρόσωπα τα οποία μαζί με τους νυν ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτη και Ελενα Κουντουρά δεν θα συμμετάσχουν στο εσωκομματικό δημοψήφισμα της 14ης Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως οι προκριματικές εκλογές θα αναδείξουν 35 υποψηφίους.

Η πρώτη λίστα με τους υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές κατάρτισης του ευρωψηφοδέλτιου στη Θεσσαλία

Βαγενά-Κηλαηδόνη Αννα ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ηθοποιός

Δριτσέλη Παναγιώτα ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Εκπαιδευτικός

Καραγιάννη Φανή ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Υποδιευθύντρια σε Στέγη Ανηλίκων στη Λυών

Μιξαφέντη Αντιγόνη ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Βιολόγος / νεοδιόριστη εκπαιδευτικός 2022

Σπανοθύμιος Θεόδωρος ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γεωπόνος

Τζιώρας Βασίλειος ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δικηγόρος

Τουρναβίτης Γεώργιος ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε.

Χλαπανίδα Χριστίνα ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δικηγόρος

Mε πληροφορίες από kathimerini.gr