Οι γονείς και οι κηδεμόνες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων κλήθηκαν από το σχολείο την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2024 για να ενημερωθούν για τη φυσιογνωμία, τους θεσμούς, τους κανονισμούς και τη λειτουργία του Σχολείου.

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του σχολείου κ. Φανή Σμιξιώτη , η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η στενή συνεργασία σχολείου και γονέων θα οδηγήσει στην ισόρροπη, πολύπλευρη ανάπτυξη και πρόοδο των παιδιών.

Στη συνέχεια ο κ. Μάντζιος, ειδικός παιδαγωγός του σχολείου μίλησε για τον θεσμό των τμημάτων ένταξης, την συμπεριληπτική εκπαίδευση και τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές/τριες από την φοίτησή τους στα τμήματα αυτά.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του σχολείου, το πρόγραμμα σπουδών στο Γυμνάσιο, την εκπαιδευτική διαδικασία, τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί τους στο Γυμνάσιο και πώς να ξεπεραστούν με την αγαστή συνεργασία γονέων, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία γονείς και εκπαιδευτικοί να συζητήσουν, δημιουργήθηκε θετικό κλίμα και ευνοϊκές συνθήκες για περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία.

Τέλος συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ως εξής:

Πρόεδρος: Ζαφόλια Μαρία, Αντιπρόεδρος: Νιανιάς Χρήστος, Γενικός Γραμματέας: Γκάζας Ιωάννης, Ειδικός γραμματέας: Παπαλέξης Φώτιος, Ταμίας: Καφρίτσα - Βουτσελά Φωτεινή, Βοηθός ταμία: Καραγιάννη Σπυριδούλα.

Τακτικά Μέλη: Λιάκου Παρασκευή, Μάνθου Έφη. Αναπληρωματικά Μέλη: Ντουντούμη Ζαΐμη Κωνσταντινία, Μπαμίχα Ασπασία.

Το Σχολείο συγχαίρει τους γονείς του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων για το ενδιαφέρον και την αθρόα προσέλευσή τους στην συγκέντρωση και εύχεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο τους.