Το 14ο κοινό ΕΠ.ΕΣ του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων και του 4ουΠειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» προκηρύσσει:

Για τη Β΄Τάξη Γυμνασίου: Μία (1) θέση μαθήτριας (κορίτσι)

Για τη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου: Δύο (2) θέσεις μαθητριών (κορίτσι) - Μία (1) θέση μαθητή (αγόρι)

Για τη Β΄Τάξη Λυκείου: Είκοσιέξι (26) θέσεις μαθητών (αγόρι)

Για τη Γ΄Τάξη Λυκείου: Δώδεκα (12) θέσεις μαθητών (αγόρι)

Οι εν λόγω θέσεις θα πληρωθούν μετά από διαδικασία κλήρωσης. Η διεξαγωγή της κλήρωσης θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις των σχολείων την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης, παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολείων και των ενδιαφερόμενων Γονέων/Κηδεμόνων και σύμφωνα με την υπό στοιχεία22010/Δ6/2023, ΦΕΚ 1062/Β/24-2-2023Κοινή Υπουργική Απόφαση «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα Σχολεία, Πειραματικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία».

Επισημαίνονται τα κάτωθι:

  1. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι ίσος ή μικρότερος από τον αριθμό των κενών θέσεων, αποφασίζεται η εισαγωγή όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων, χωρίς διενέργεια κλήρωσης.
  2. Εάν παραμένουν κενές θέσεις από μαθητές(αγόρι),οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από μαθήτριες (κορίτσι) και αντίστροφα.
  3. Οποιαδήποτε ανάλογη κενή θέση προκύψει στις παραπάνω τάξεις μέχρι και 20 Ιανουαρίου 2024,θαπληρωθείαπότουςπίνακεςεπιλαχόντων/επιλαχουσώντηςπαραπάνωδιαδικασίας.Μετάτην20ηΙανουαρίου2024,παύει η ισχύς των πινάκων επιλαχόντων/επιλαχουσών του 7ουΠειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων και του 4ουΠειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».
  4. Καθώς το 20% των προκηρυσσομένων θέσεων της σχολικής μονάδας πληρώνεται με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών της ειδικής κατηγορίας (Ε.Κ.) (δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια, αδελφοί/ές μαθητών/τριών που ήδη φοιτούν στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος, ή σε συνδεδεμένο Πειραματικό, τέκνα εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία), εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στην Ειδική Κατηγορία, θα πρέπει να πληρωθούν κατά σειρά προτεραιότητας.

Η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στην κλήρωση γίνεται μετά από Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση και των δύο(2)γονέων/κηδεμόνων του/της μαθητή/τριας. Μπορείτε να βρείτε την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση πατώντας εδώ.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:00π.μ..

Σε περίπτωση υποβολής αίτησης συμμετοχή ςηλεκτρονικά, η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση απαιτείται να έχει εκδοθεί μέσω της ψηφιακή πύλης gov.gr.