Από τη Συλλογική Κουζίνα Φαρκαδόνας λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο: 

"Εδώ και πάνω από πέντε εβδομάδες κάτοικοι της Φαρκαδόνας και αλληλέγγυοι/ες μαγειρεύουμε για εκατοντάδες πλημμυροπαθείς κατοίκους της περιοχής. Πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και το συλλογικό πνεύμα, ενάντια στον ατομικισμό και κανιβαλισμό της εποχής, γιατί μόνος του δε σώζεται κανείς.

Μένουμε μακριά από σπόνσορες, επιχειρηματικά συμφέροντα, τοπικό και κεντρικό κράτος, γιατί στηριζόμαστε σε απλούς ανθρώπους, τοπικές μικρές επιχειρήσεις και σε συλλογικότητες, όπως την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, την Ανοιχτή Συνέλευση Αγίας Παρασκευής, τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Ιωαννίνων (Α.Κοι.Χ.Ι.), τον Ρουβίκωνα, τους ΑΝΑΡΕΣ, τη Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων, το Rossonero, τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη, τον Α.Σ. Αστέρα, τη Συν-τροφική Κουζίνα Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης Κουκλουτζά, τους Room 39 # refugee and homeless support,, την Κουζίνα El Chef, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λάρισας, τους Εργαζόμενους Κατοίκους Ταύρου, τον Μαρίνο Αντύπα και πολλές άλλες συλλογικότητες ακόμη που μας εφοδιάζουν με όλα τα αναγκαία για να μαγειρέψουμε αλλά και να μοιράσουμε είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους των γύρω χωριών.

Συζητάμε συλλογικά και αποφασίζουμε από κοινού τι θα κάνουμε κάθε εβδομάδα και δημοσιοποιούμε καθημερινά τις μερίδες που μαγειρεύουμε και τα χωριά στα οποία τις μοιράζουμε για να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία για σκοτεινές οδούς χρηματοδότησης και κρυφές ιδιοτελείς συνεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό το προηγούμενο Σάββατο πραγματοποιήσαμε, με πολύ κέφι και επιτυχία, γλέντι από το οποίο συγκεντρώσαμε 375 ευρώ με τα οποία καλύψαμε μέρος των λειτουργικών μας εξόδων (μπολ συσκευασίας φαγητού, φιάλες υγραερίου, πρώτες ύλες).

Ευχόμαστε δύναμη και αλληλεγγύη. Συνεχίζουμε!"