Θέλοντας να διαμορφώσει προσωπική εικόνα για τις καταστροφές, τις παρεμβάσεις που έγιναν και αυτές που πρέπει να ακολουθήσουν, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας επισκέφθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου πληγείσες περιοχές του ορεινού όγκου.

Αρχικά στα Στουρναραίικα και με την Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Γεωργία Λαμπρογεώργου μετέβησαν στον Συνοικισμό (Ποταμιά), όπου η θεομηνία κατέστρεψε τις τρείς γέφυρες που επικοινωνούσαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Κώστας Μαράβας επισκέφθηκε το Πετροχώρι όπου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πετροχωρίου κ. Αντώνη Παπαγεωργίου, για την κατάσταση που επικρατεί στο Χωριό μετά τα ακραία φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Τελευταίος σταθμός για το Δήμαρχο Πύλης ήταν η Παλαιοκαρυά, που μαζί με την Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Βάσω Μπαντή - Κουτσοκέρα, είδαν από κοντά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημύρες στην Κάτω και στη Μέση Παλαιοκαρυά.

Ο Κώστας Μαράβας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων… «η θεομηνία από την οποία χτυπήθηκαν περιοχές του δήμου ήταν πρωτοφανής στα χρονικά. Από τη μεριά μας καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να δώσουμε λύσεις στα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν.

Οι εργαζόμενοι, οι χειριστές των μηχανημάτων του δήμου, αλλά και ιδιώτες όπως και πολλοί εθελοντές, στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συνδημότες μας και τους ευχαριστώ δημόσια για άλλη μια φορά.

Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα. Είμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει πληγεί, για να τον βοηθήσουμε. Θέλω να τονίσω πως πολύτιμος αρωγός σε όλες οι ενέργειες του Δήμου Πύλης ήταν και είναι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης».