Η Κωνσταντίνα Κακούρη Τζιωρτζιώτη είναι δημότης Φιλύρας του Δήμου Πύλης, σύζυγος του Δαμιανού Απ. Τζιωρτζιώτη και πολύτεκνη μητέρα.

Είναι απόφοιτος του πανεπιστήμιου Αθηνών και έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Λαϊκό" στην Α Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ και την κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας ΕΚΠΑ όπου και εκπαιδεύτηκε. Έχει ειδικευτεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΝΘΑ "Η Σωτήρια", καθώς επίσης και στην Επείγουσα Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει παρακολουθήσει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Wound Care Surgery του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ολοκληρώνει το δεύτερο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει ετήσια εκπαίδευση στη Θετική Ψυχολογία και την Παιδοψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει ειδικευτεί στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια BLS - AED από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και του Kids Save Lives. Είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα Υγείας, Οικογένειας και Ισότητας των δύο φύλων.

Η Κακούρη Τζιωρτιώτη Κωνσταντίνα δήλωσε… «μετά από 17 έτη διαμονής και εργασίας στην πρωτεύουσα, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην γενέτειρα του συζύγου, ώστε να προσφέρουμε μια ποιοτική ζωή στα παιδιά μας κοντά στη φύση.

Ήταν μεγάλη τιμή για την οικογένειά μας και εμένα προσωπικά η πρόταση του Δημάρχου Πύλης κου Κωνσταντίνου Μαράβα να συμμετάσχω στο συνδυασμό ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Ο Κώστας Μαράβας τονίζει σχετικά… «η Κακούρη Τζιωρτζιώτη Κωνσταντίνα μαγεύτηκε από τον τόπο μας και θέλει να τον υπηρετήσει. Με ιδιαίτερα εξειδικευμένες γνώσεις και κατάρτιση, μοναδικά εφόδια στο δρόμο της προσφοράς που επιλέγει. Έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού και της προσφοράς προς το συνάνθρωπό της. Την καλωσορίζω και της εύχομαι καλή δύναμη».