Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 13.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης του Δημαρχείου Πύλης, η 5η Τακτική Γενική Συνέλευση των Εταίρων της ΑΜΚΕ του «Δικτύου Δήμων  Περιοχής Πίνδου» όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα..

ΘΕΜΑ 1Ο Απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 2ο  Έγκριση απολογισμού φορέα για το έτος 2023.

ΘΕΜΑ 3ο  Έγκριση προϋπολογισμού  φορέα για το έτος 2024

ΘΕΜΑ 4ο  Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

ΘΕΜΑ 5ο  Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι εργασίες της Τακτικής  Γενικής Συνέλευσης άρχισαν με το χαιρετισμό του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα Προέδρου της Συνέλευσης, ο οποίος είπε τα εξής: 

Σας καλωσορίζω στην σημερινή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του «Δικτύου Πίνδος», φυσικά και στην όμορφη Κωμόπολη της Πύλης, στον Δήμο μας αν και έχουμε αρκετά προβλήματα υπάρχου όμως και αρκετά πλεονεκτήματα, το Δίκτυο Πίνδος προσέφερε πάρα πολλά θετικά πράγματα στους Δήμου μας, ειδικά στον Δήμο Πύλης λύθηκαν πολλά θέματα, η θητεία που είναι μπροστά μας μπορούμε να προγραμματίσουμε αρκετά πράγματα και να δημιουργήσουμε επίσης πολλά.

Σας καλωσορίζω για μία ακόμα φορά σήμερα έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας και η Αντιπεριφερειάρχης η Χρύσα η Ντιντή, η οποία η νέα εκλεγμένη Αντιπεριφερειάρχης και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ των Νομό Τρικάλων.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο απερχόμενος Πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΘ ΠΙΝΔΟΣ» κ. Ανδρέας Στεργίου Δήμαρχος Αργιθέας, που πρότεινε στα μέλη  της Συνέλευσης  ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος πρόσφατα   Διευθυντή του Δικτύου Χρήστου Γκρέκου.

Στην ομιλία του ακολούθως ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε ονομαστικά σε έναν –ένα στους παρόντες  Δημάρχους και στα στελέχη Δήμων από τις διάφορες Περιφέρειες και φυσικά στον οικοδεσπότη Δήμαρχο Κώστα Μαράβα.

Συνεχίζοντας ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε εν ολίγοις στο Δίκτυο Πίνδος το οποίο απαρτίζεται από τις Περιφέρειες  Θεσσαλίας –Ηπείρου-Στερεάς Ελλάδος –Δυτικής Ελλάδος, ενώ ενδιαφέρον έδειξε ο Δήμος Δεσκάτης από τα Γρεβενά.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρύσας Ντιντή  οποία ανέφερε τα εξής… Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ μαζί σας στις διαδικασίες της Συνέλευσης οι ορεινή Δήμοι έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστική και χρειάζονται  και ιδιαίτερη αντιμετώπιση,ιδιαίτερες δράσεις αλλά και ειδικά κονδύλια.

Το μείζον πρόβλημα είναι η μεγάλη έκταση των ορεινών Δήμων που δεν χωρίστηκαν σε μικρότερους. Είναι πολύ σοβαρή δουλειά που κάνατε σαν Δίκτυο και επεκταθήκατε και σε άλλες Περιφέρειες για καλλίτερη συνεργασία των Δήμων αλλά και των Περιφερειών.

Τελειώνοντας η κ. Ντιντή θα συμβάλουμε και εμείς σαν νέα Περιφέρεια Θεσσαλίας και σαν Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, γιατί έχετε ένα μεγάλο πεδίο δράσης.

Αμέσως ο κ. Στεργίου προέβη  απολογισμό των πεπραγμένων, οικονομικό και διοικητικό αναφερόμενος και στις δράσεις του Δικτύου. 

Τέλος ακολούθησε η διαδικασία της εκλογής του Προεδρείου όπου ομόφωνα προτάθηκε να είναι ξανά Πρόεδρος ο κ. Ανδρέας Στεργίου  Δήμαρχος Αργιθέας, με Αντιπρόεδρο τον Δήμαρχο του Δήμου Γεωργίου  Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδο, με Γενικό Γραμματέα τον κ. Αλέξανδρο Καρδαμπίκη  Δήμαρχο Αγράφων και Εκτελεστικό Γραμματέα τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα.

Να σημειώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 11μελές με τρία μέλη Εξελικτική Επιτροπή  και με τρία Αναπληρωματικά μέλη.

Προσφέρθηκε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντας στην Συνέλευση από τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα στην Ταβέρνα- Εστιατόριο «’ΑΣΠΡΟ ΛΙΘΑΡΙ» στην στροφή προς το Κοτρώνι (Δημοτική Κοινότητα Δήμου Πύλης).