Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων συμμετείχε στην «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ» που διοργάνωσε η Δ.Υ.Π.Α Τρικάλων στο ξενοδοχείο ΑNANTI HOTEL.

Στόχος της παρουσίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων στην «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΔΥΠΑ» ήταν η ενημέρωση όλων των παρευρισκόμενων και ειδικότερα των γυναικών για τις υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής που παρέχονται δωρεάν από το Κέντρο, καθώς και για τη διαδικασία, τη φιλοσοφία και τους στόχους της εργασιακής συμβουλευτικής.

Επίσης, ο κοινωνιολόγος, η νομικός και η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων ενημέρωσαν για τα προγράμματα εργασιακής ένταξης και για το ειδικό βοήθημα της ΔΥΠΑ που αφορούν μεταξύ άλλων δικαιούχων και τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας. Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση:

-για τα Προγράμματα Απασχόλησης της Δ.ΥΠ.Α που προωθούν την ένταξη στην αγορά εργασίας μεταξύ άλλων των άνεργων ή μη γυναικών θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών .

-για το νέο εφάπαξ ειδικό βοήθημα της ΔΥΠΑ, μεταξύ των δικαιούχων του οποίου είναι και γυναίκες θύματα έμφυλης ή /και ενδοοικογενειακής βίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας στα ως άνω Προγράμματα της ΔΥΠΑ μπορείτε να απευθυνθείτε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων (Τζουμαγιάς και Θεοδοσοπούλου Έ ΚΑΠΗ , τηλ. επικ.:2431027943).

Η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων υλοποιείται στα πλαίσια της Ενταγμένης Πράξης «Συνέχιση λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο Δήμο Τρικκαίων» με Κωδικό ΟΠΣ 6003288 στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το γραφείο Τύπου