Την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη τα μέλη της Κ.Ο . Τρικάλων του ΚΚΕ, οι φίλοι και οι συναγωνιστές του αποχαιρετήσαμε τον σύντροφο Κώστα Τάσιο που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατο νόσο και αποτεφρώθηκε στην Ριτσώνα.

Ο σ. Κώστας γεννήθηκε στην Κρηνίτσα Τρικάλων το 1952, από γονείς αγρότες.

Σπούδασε και αποφοίτησε από την σχολή Εμποροπλοιάρχων ως ασυρματιστής. Μετα την αποφοίτησή του επέστρεψε στα Τρίκαλα και ασχολήθηκε ως έμπορος στο χώρο του επίπλου, αργότερα ως ασφαλιστής με παράλληλη απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

Στην διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στους σπουδαστικούς και φοιτητικούς αγώνες της εποχής με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στο πολυτεχνείο.

Το 1977 έγινε μέλος του ΚΚΕ και το υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του αναλαμβάνοντας διάφορες χρεώσεις για πολλά χρόνια μέλος της Ν.Ε., στα τότε αχτιδικά γραφεία ως καθοδηγητής οργανώσεων της πόλης και της υπαίθρου, στο αγροτικό και συνεταιριστικό κίνημα, την τοπική διοίκηση, πρόεδρος της κοινότητας, Κρηνίτας, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του καποδιστριακού δήμου Παλιοκάστρου, αντιπρόσωπος στην ΚΕΔΚΕ, και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή συσπείρωση στο Δήμο Τρικκαίων.

Παρά τις δυσκολίες που χτύπησαν την οικογένειά του πολλές φορές ο σ. Κώστας δεν το έβαλε κάτω, άφησε το στίγμα του ως κομμουνιστής σε όποια χρέωση είχε από το κόμμα, ήταν μπροστάρης στους αγώνες για το δίκιο του λαού για τα ιδανικά του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού.

Στη μνήμη του οι σύντροφοι και συναγωνιστές του προσφέρουνστο ΚΚΕ μέσω της Κ.Ο Τρικάλων το ποσό των 570 €.

Επίσης στη μνήμη του ο σ. Θανάσης Λάζος προσφέρει 100 € στην ΚΟ Τρικάλων.