Το 26ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος θα διεξαχθεί στην Λάρισα, στο ξενοδοχείο ‘’Larissa Imperial’’, από Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023. 

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης & Έρευνας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας, και το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας. Επίσης, τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. 

Όπως αναφέρει ο Κος Ιωάννης Σκουλαρίγκης, Καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, «σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα καρδιολόγο, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πρακτική». 

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο αλλά και άλλες ιατρικές ειδικότητες, περιλαμβάνει διαλέξεις εξεχόντων Ελλήνων και ξένων ερευνητών, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικές διαλέξεις και επιστημονικές αντιπαραθέσεις σε αμφισβητούμενα θέματα. Προσβλέποντας σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του καρδιολογικού ασθενή, φέτος θα πραγματοποιηθούν και νοσηλευτικές συνεδρίες. 

* Ειδικότερα, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικό σεμινάριο αλλά και διακεκριμένες διαλέξεις. 

«Κατευθυντήριες Οδηγίες Καρδιακής Ανεπάρκειας, Υπέρ και Κατά», Φ. Τρυποσκιάδης, Λάρισα 

«Επεμβατικές θεραπείες στην καρδιακή ανεπάρκεια», Γ. Καραγιάννης, UK 

«Νευροκαρδιολογία: Ο ρόλος του Νευρικού συστήματος στην κατανόηση και θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας» Ε. Δαρδιώτης, Λάρισα 

«Νόσος Στελέχους, που βρισκόμαστε το 2023;» Γ. Γεωργίου, Κύπρος 

«Βαλβιδική νόσος στην καρδιακή ανεπάρκεια. Πότε δεν είναι αργά για παρέμβαση;» Κ. Γιάγκου, Κύπρος 

* Όπως κάθε χρόνο, η τελευταία μέρα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ειδικό σεμινάριο με φετινό θέμα την «Επείγουσα Ιατρική και Προληπτική Καρδιολογία». 

Το συνέδριο έχει αξιολογηθεί με 22 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και η συμμετοχή όλων των ιατρών που είναι εγγεγραμμένοι στους τοπικούς ιατρικούς Συλλόγους είναι ΔΩΡΕΑΝ.