Στη Θεσσαλία θα πραγματοποιηθεί το 27οΠαγκόσμιο Συνέδριο Ογκολογίας και Μοριακής Ιατρικής τον Σεπτέμβριο του 2025. Αυτό συμφώνησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας με τον ομότιμο καθηγητή Μοριακής Ογκολογίας και Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ. Δημήτριο Σπαντίδο, μετά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ογκολογίας και Μοριακής Ιατρικής συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ιατρικών συναντήσεων και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 800 επιστήμονες από τουλάχιστον 65 χώρες του κόσμου. Ο καθηγητής Σπαντίδος είναι επίσης ιδρυτής των Εκδόσεων Σπαντίδου οι οποίες επιμελούνται περισσότερα από 12 επιστημονικά περιοδικά. Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Κουρέτα συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ογκολογίας και Μοριακής Ιατρικής στη Θεσσαλία, το Σεπτέμβριο του 2025 σε χώρο και ακριβείς ημερομηνίες που θα οριστούν στο επόμενο διάστημα από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου στη Θεσσαλία δίνει τη δυνατότητα στην περιοχή να φιλοξενήσει επιστήμονες κύρους απ’ όλο τον κόσμο και βεβαίως ενισχύει τη δυναμική του συνεδριακού τουρισμού της περιοχής. Στο συνέδριο αναμένεται να τιμηθεί ο νομπελίστας καθηγητής αστροφυσικής (2006) Τζόρτζ Σμουτ.