Η δίκη του τρένου, για το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών, θα γίνει στη Γεώπολη, το κάμπους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα, όπου παλαιότερα στεγάζονταν το θεσσαλικό ΤΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης Kampos Land (Κώστας Τόλης) η επιλογή του χώρου στον οποίο θα μετακομίσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έγινε αφού προηγουμένως εξετάστηκαν άλλες λύσεις, όπως το Λαογραφικό Μουσείο ή το αμφιθέατρο της Πινακοθήκης, οι οποίες απορρίφθηκαν.

Το Γεώπολις διαθέτει ευρυχωρία και εύκολη πρόσβαση, καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται να υπερβούν τους τριάντα, ενώ δικηγόροι, αστυνομικοί, συγγενείς των θυμάτων, και δημοσιογράφοι υπολογίζονται σε έναν πληθυσμό που θα ανέλθει σε εκατοντάδες άτομα.

Επιπλέον – και ιδιαίτερα σημαντικό -, δεν πρόκειται να διαταραχθεί η καθημερινότητα του κέντρου της πόλης. Άλλωστε η δίκη, που υπολογίζεται ότι να ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιρού, αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Στο μεταξύ η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού επανήλθε με συνέντευξής της στο Βήμα με νέα επίθεση στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας την ότι αργοπόρησε. Μάλιστα αναφέρει ότι η δίωξη κατά Αγοραστού ασκήθηκε αφού προηγήθηκαν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Η ίδια μάλιστα πρωτοστατεί στη συλλογή υπογραφών ώστε να καταστεί εφικτή η εκδίκαση της υπόθεσης και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ζ.Η. kosmoslarissa.gr