Συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Πύλης, κ. Μαράβα Κωνσταντίνου έλαβε χώρα την Πέμπτη 28/09/2023, από εξαμελή αντιπροσωπεία εκπροσώπων Βουλγαρικής Αναπτυξιακής Εταιρείας από την περιοχή του Δήμου Yablanitsa.

Τα στελέχη της Βουλγαρικής αναπτυξιακής εταιρείας, συνοδευόμενα από το δήμαρχο του εν λόγω δήμου, κ. Naydenov, πραγματοποίησαν ολιγοήμερη επίσκεψη στην περιοχή του νομού Τρικάλων, στο πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας με την Αναπτυξιακή Τρικάλων – «ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.», αναφορικά με επενδύσεις και έργα που έχουν γίνει στο νομό, όσο και άλλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Εξάλλου, η τεχνογνωσία και η εμπειρία των στελεχών της «ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.» είναι αδιαμφισβήτητη, λόγω της πολύχρονης και επιτυχημένης πορείας της εταιρείας, προσφέροντας για πάνω από 30 έτη τα μέγιστα στην τοπική ανάπτυξη.

Ο κ. Μαράβας καλωσόρισε την ξένη αντιπροσωπεία, ενώ αναφέρθηκε στο σύνολο των αναπτυξιακών έργων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σ΄ εκείνα που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα LEADER, που διαχειρίζεται η «ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πύλης τόνισε τη σπουδαιότητα της παρουσίας της Αναπτυξιακής Τρικάλων στα αναπτυξιακά δρώμενα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς όπως ανέφερε διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και προσφέρει τα μέγιστα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην πρόοδο όλων των τομέων της τοπικής οικονομίας.

Από την πλευρά τους, ο εκπρόσωπος της βουλγαρικής αποστολής κ. Naydenov ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, ενώ σημείωσε πως οι δυο δήμοι παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες, γεγονός το οποίο αν συνδυαστεί με τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού τους στην περιοχή μας, θα μπορέσει να εξειδικευτεί και να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του δικού τους δήμου και συγχρόνως θα αποτελέσει εφαλτήριο για μελλοντικές συνεργασίες τόσο μεταξύ των δύο δήμων, όσο κυρίως με την «Αναπτυξιακή Τρικάλων – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.».