Ανάλογος της αυξητικής τάσης που καταγράφεται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στα Τρίκαλα είναι και εκείνος των νοσηλειών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. 

Όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευής ο διοικητής του ΓΝΤ, Κωνσταντίνος Γρηγορίου μιλώντας στο Ράδιο Ζυγός, ενώ στην αρχή του Μαρτίου οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ήταν 19 και 2 στην ΜΕΘ, σήμερα είναι 42 στην κλινική covid και 6 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο αυξημένος αριθμός των νέων μολύνσεων στην περιοχή αποτυπώνεται και στα ΤΕΠ, με την αναμονή καθημερινά 18-19 ατόμων για το τελικό αποτέλεσμα των τεστ. 

Η μετάλλαξη της Όμικρον 2 που κυριαρχεί πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα, στα Τρίκαλα οδηγεί περισσότερο στο νοσοκομείο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι στα 80 έτη. 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν παρέλειψε να επισημάνει την σπουδαιότητα του εμβολιασμού, καθώς προστατεύει από βαριά νόσηση του κορωνοϊού. Ακόμη και άτομα μικρότερης ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και μολύνονται από τον κορωνοϊό πολλές φορές χρήζουν νοσηλείας, έναντι των εμβολιασμένων που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό αλλά τον ξεπερνούν χωρίς σοβαρά συμπτώματα. 

trikalaenimerosi.gr