Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα το 1ο Συμπόσιο Μαθηματικών, με τίτλο "Συναρπαστικές Διαδρομές στα Μαθηματικά: Από την Αρχαιότητα στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης", το οποίο διοργανώνει το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. 

Το Συμπόσιο το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, έχει στόχο την ανάδειξη των προοπτικών, των προκλήσεων και των καινοτομιών στον τομέα της διδασκαλίας των μαθηματικών και θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, 6-7 Απριλίου 2024 στην Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού-Πινακοθήκη Θ. Μαρκέλλου & Μ. Καταφυγιώτη (Γαριβάλδη 6, Τρίκαλα).

Το συμπόσιο αναμένεται να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την εξέλιξη των μαθηματικών από την αρχαιότητα μέχρι την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και να αποκτήσουν μια ανανεωμένη ματιά στον κόσμο των μαθηματικών, εστιάζοντας σε θέματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων και ευκαιριών στον τομέα.

Με ενδιαφέρουσες θεματικές, και διακεκριμένους εισηγητές που θα μοιραστούν τις απόψεις και τις γνώσεις τους, το συμπόσιο αναμένεται να προσελκύσει εκπαιδευτικούς, ερευνητές, μαθητές και γονείς.

Στο πλαίσιο του συμποσίου, θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένος χώρος έκθεσης βιβλίων, παρουσιάζοντας διάφορα εκπαιδευτικά υλικά για ενήλικες και παιδιά. Από βιβλία μαθηματικών και σπαζοκεφαλιές γρίφοι μέχρι μαθηματική λογοτεχνία και βιβλία που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη γνώση και τη διασκέδαση.

Η εγγραφή για το συμπόσιο είναι ανοιχτή και δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/X34Y4gpXnQ5YFGQr8 

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα του συμποσίου, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: https://blogs.sch.gr/emetrikalasymposio1/