Η σεξολόγος Kiki Maree σε άρθρο της που δημοσιεύει η εφημερίδα dailymail αποκάλυψε τα επτά μεγαλύτερα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια στην κρεβατοκάμαρα.

«Καταβάλλοντας προσπάθεια, τα περισσότερα ζευγάρια μπορούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να αναζωπυρώσουν το πάθος τους», υποστηρίζει η Kiki για να συνεχίσει: «Να θυμάστε, το κλειδί είναι η ανοιχτή επικοινωνία, ο πειραματισμός και ο αμοιβαίος σεβασμός. Εκπαιδευτείτε και αν κάποιο από τα παρακάτω σημεία φαίνεται πολύ δύσκολη αν υπάρχουν βαθιά ριζωμένα θέματα, η αναζήτηση θεραπείας μπορεί να φανεί ωφέλιμη».

1. Έλλειψη επικοινωνίας
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι η έλλειψη επικοινωνίας σχετικά με τις επιθυμίες, τα όρια και τις ανάγκες. Χωρίς ανοιχτή συζήτηση, οι σύντροφοι συχνά λειτουργούν με υποθέσεις, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια ή και σε αποστροφή προς το σεξ.

2. Ρουτίνα
Πολλά ζευγάρια κολλάνε σε μια ρουτίνα, κάνοντας τα ίδια πράγματα, την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος. Το αποτέλεσμα είναι να χαθεί ο ενθουσιασμός και το πάθος στη σχέση.

3. Παραλείπουν τα προκαταρκτικά
Πολλά ζευγάρια επισπεύδουν τη διαδικασία, αλλά τα προκαταρκτικά είναι απαραίτητα για την οικειότητα και τη διασφάλιση ότι και οι δύο σύντροφοι είναι σε διέγερση.

4. Οι περισπασμοί
Είτε πρόκειται για την τηλεόραση, τα τηλέφωνα ή άλλες συσκευές, οι περισπασμοί μπορούν να εμποδίσουν τα ζευγάρια να συνδεθούν σε βαθύτερο επίπεδο.

5. Η οικειότητα που χάνεται
Το να είστε ευάλωτοι επιτρέπει τη βαθύτερη σύνδεση, την οικειότητα και τις σημαντικές συζητήσεις, αλλά πολλοί το αποφεύγουν λόγω του φόβου της σύγκρουσης, της απόρριψης ή της κρίσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να μένουν πράγματα ανείπωτα και να φουντώνουν, δημιουργώντας ένα εμπόδιο στην αληθινή οικειότητα.

6. Σεξ δεν είναι μόνο η διείσδυση και ο οργασμός
Αυτό μπορεί να είναι προβληματικό για πολλούς λόγους, που έχουν να κάνουν από το άγχος της απόδοσης μέχρι τους ανθρώπους που δεν απολαμβάνουν πραγματικά το διεισδυτικό σεξ. Αν όμως μετατοπίσουμε τον στόχο από τον οργασμό σε άλλα πράγματα που θέλουμε να βιώσουμε στο σεξ, όπως η οικειότητα, η διασκέδαση, η περιπέτεια, η βραδύτητα, η πικάντικη γεύση, η εμπειρία μπορεί να γίνει πολύ πιο επεκτατική και ικανοποιητική συνολικά.

7. Είμαστε όλοι διαφορετικοί
Ο καθένας μας έχει μοναδικές ατομικές ανάγκες. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την προσέγγιση της σεξουαλικότητας με έναν νέο σύντροφο με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με έναν προηγούμενο εραστή, καθώς όλα τα σώματα είναι διαφορετικά (και οι προηγούμενοι εραστές μπορεί να προσποιούνταν την ευχαρίστησή τους, οπότε είναι καλύτερο να το πιάσουμε από την αρχή).