Ισχυρό και μαζικό παρόν έδωσαν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι του Δροσερού του Δήμου Πύλης, στο δωρεάν σεμινάριο του θεματικού κύκλου «Παροχή Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED)».

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης του Δήμου Πύλης, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Δροσερού και το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας / παράρτημα Τρικάλων, οργάνωσαν και υλοποίησαν το σεμινάριο που φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κοινοτικού γραφείου Δροσερού.

Στους συμμετέχοντες που θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, μετέφεραν τη γνώση οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ κυρίες Μπάτζιου Ιφιγένεια, Γουγά Ζωή, Παρώνη Ευαγγελία και ο κύριος Νταλούκας Αλέξανδρος.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης η Πρόεδρος της Τ. Κ. Δροσερού κυρία Γεροβασίλη Βασιλική και ο Πρόεδρος του τοπικού Λαογραφικού Συλλόγου και συγγραφέας κύριος Νταλούκας Παναγιώτης, προσέφεραν στην Αντιδήμαρχο και τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ από ένα βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία του Δροσερού.

Σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης κ. Χαρά Καλιώρα στάθηκε στην μαζικότητα της προσέλευσης των ενδιαφερομένων, εξήρε την επιθυμία τους ώστε μέσω της γνώσης να είναι χρήσιμοι και υπεύθυνοι για τους συνανθρώπους τους και ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Τ.Κ. Δροσερού κα Γεροβασίλη Βασιλική για την άψογη συνεργασία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας / παράρτημα Τρικάλων για το χάρισμα της μετάδοσης της γνώσης που τους διακρίνει και τέλος δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία των δωρεάν σεμιναρίων και το μήνυμα που εξάγεται από αυτά, πως «η γνώση στην παροχή πρώτων βοηθειών σώζει θύματα υπό κατάρρευση και είναι ιδιαίτερα σημαντική».