Κανένας πλημμυροπαθής δεν έχει φύγει από ξενοδοχείο της πόλης και πρέπει να μπει τέλος σε φήμες και ψευδείς ανακοινώσεις, τόνισε σήμερα ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι το κόστος για την διαμονή στα ξενοδοχεία της πόλης το ανήλθε ως τώρα στις 272 χιλιάδες ευρώ και η σίτιση στις 285 χιλιάδες ευρώ:

«Το θέμα με τα ξενοδοχεία και τις ψευδείς ανακοινώσεις για τους πλημμυροπαθείς καταντάει κουραστικό. Δεν έχει φύγει κανείς από τα 150 άτομα ως τώρα. Είχε βγει και πριν 15 μέρες μια ανακοίνωση ότι τους διώχνουμε, και δεν είδα να ζητήσει κανείς καμία συγγνώμη. Ο,τι είπαμε ισχύει, δεν φεύγει κανείς επειδή τον διώχνουμε. Έχει και η σπέκουλα τα όρια της, να προσέχουν όποιοι τα διαδίδουν αυτά και να μην αιωρούνται φήμες. Και ειδικά κιόλας όταν αυτοί που βγάζουν τις ανακοινώσεις, δεν μένουν σε ξενοδοχεία. Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Είναι κάτι πάντως που και οι ξενοδόχοι, και οι πλημμυροπαθείς, είναι προς την ίδια κατεύθυνση, να βρεθεί σταδιακά η λύση στέγασης με κοντέινερ μέσα στα οικόπεδα τους.

Όπως να αποκαλύψω και σε εκείνους που τόσο εύκολα βγάζουν ανακοινώσεις, ότι ο Δήμος Τρικκαίων πληρώνει για τη διαμονή των πλημμυροπαθών στα ξενοδοχεία 272 χιλιάδες ευρώ από το Σεπτέμβρη ως τώρα. Και άλλες 285 χιλιάδες ευρώ είναι για τη σίτιση τους. Αυτά τα 560 χιλιάδες ευρώ τα βάζει ο Δήμος ως τώρα, και φυσικά συνεχίζουμε. Είναι τα χρήματα που θα εκταμιευτούν για να πληρωθούν οι ξενοδόχοι, είμαστε στη φάση ενταλματοποίησης αυτή τη στιγμή.»