Με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά σε ζωντανή σύνδεση στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ξεκίνησε το μεγάλο, ολοήμερο αφιέρωμα του κρατικού ραδιοφώνου στον Βασίλη Τσιτσάνη. Από το ομώνυμο μουσείο, που κοσμεί την πόλη των Τρικάλων και συνολικά το λαϊκό τραγούδι, το Δεύτερο Πρόγραμμα προγραμμάτισε εκπομπές σε ζωντανή σύνδεση, στο πλαίσιο του αφιερώματος. Εξάλλου, η 18η Ιανουαρίου είναι μια ημέρα ξεχωριστή: γεννήθηκε (το 1915) και απεβίωσε (το 1984) ο μεγάλος λαϊκός μουσικός Βασίλης Τσιτσάνης. Κάτι που σημείωσε ο κ. Σάκκας στη συνέντευξή του, τονίζοντας, παράλληλα, ότι στα Τρίκαλα έχουν γεννηθεί και άλλοι μεγάλοι του λαϊκού μας τραγουδιού: Καλδάρας, Βίρβος, Σαμολαδάς, Κολοκοτρώνης, Μητροπάνος.


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων μιλώντας στη διευθύντρια του Δευτέρου Προγράμματος, Μαρία Κοζάκου, ειδικά για το Μουσείο, έδωσε έμφαση στον εμπλουτισμό του με εκθέματα και σύγχρονη λογική παρουσίασης, διαδραστική και με πλήθος πρωτότυπου υλικού. Αυτό το υλικό, μάλιστα, είτε αποκτήθηκε από συλλέκτες είτε ευγενώς παραχωρήθηκε από την οικογένεια Τσιτσάνη.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της προσωπικότητας του μεγάλου δημιουργού και στον ρόλο του Μουσείου για την τρικαλινή κοινωνία και τον πολιτισμό γενικότερα. Αναλυτικά στοιχεία παρέθεσε συνολικότερα για τη λειτουργία του Μουσείου, η «ψυχή» της λειτουργίας του, κ. Στέλιος Καραγιώργος. Ο ίδιος έδωσε έμφαση στις ποικίλες δραστηριότητες και στο πλήθος των εκδηλώσεων, από ένα, όπως τόνισε «Μουσείο ανοιχτό στην κοινωνία».


Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα στις 20:00 προγραμματίστηκε μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», με τους Παντελή Θαλασσινό, Μπάμπη Αντωνίου, Σίσσυ Παπαγιαννούλα, Κωνσταντίνα Πάλλα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων