Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γυμναστήριο του Σχολείου και περιλάμβανε διάφορες δραστηριότητες όπως επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής και αεροβικής καθώς και εργαστήρια φυσικής κατάστασης. Επίσης με σύντομες ομιλίες τονίστηκε η σημασία της σωματικής δραστηριότητας στην υγεία και την ευεξία.

Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και του Συλλόγου Ρυθμικής Γυμναστικής "ΟΛΥΜΠΙΑ". Η συνεργία όλων αυτών των φορέων υπογραμμίζει τη σημασία της κοινότητας και της συλλογικής προσπάθειας στην προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Αποτελεί επίσης ένα παράδειγμα πώς η συνεργασία μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ευκαιριών για τους μαθητές/τριές μας ώστε να εμπλακούν σε υγιείς δραστηριότητες, να ενημερωθούν, να εμπνευστούν και να ενισχύσουν την αγάπη τους για την ρυθμική γυμναστική αλλά και την άθληση γενικότερα.

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό προσφέρει πολλαπλά οφέλη, ενώ η ειδίκευση σε ένα ολυμπιακό άθλημα όπως η ρυθμική γυμναστική ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτά τα οφέλη λόγω της συγκεκριμένης φύσης και απαιτήσεων του αθλήματος. Η ρυθμική γυμναστική ενθαρρύνει την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, βελτιώνοντας την ευλυγισία, τη δύναμη, την ταχύτητα, την ενδυνάμωση και τον συντονισμό. Η συμμετοχή σε αυτό το άθλημα μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές/τριες να διατηρούνται υγιείς και να προάγουν έναν ενεργό τρόπο ζωής ενώ ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικότητας.

Το Σχολείο ευχαριστεί πολύ το Γυμναστικό Σύλλογο «ΟΛΥΜΠΙΑ» Τρικάλων και ιδιαίτερα τις πρωταθλήτριες και προπονήτριες Ρυθμικής Γυμναστικής και Αεροβικής κ. Πριόνα Βασιλική και κ. Μυλωνά Έλενα που μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους σχετικά με το άθλημα μαζί μας.

Συγχαίρουμε την μαθήτριά μας Αναστασία Κουσκουβάτα καθώς και τις συναθλήτριές της Ευαγγελία Νούλα και Λούδα Δανάη για τις επιτυχίες τους και ευχόμαστε ολόψυχα στα κορίτσια μας να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Τις ευχαριστούμε ιδιαίτερα που ήταν μαζί μας στη σημερινή δράση και μας έδωσαν την χαρά να γευτούμε αυτό το ωραίο άθλημα από κοντά και να απολαύσουμε τις αθλητικές- χορευτικές τους δεξιοτεχνίες. Τέλος ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την άριστη συνεργασία μας και ιδιαίτερα την πρόεδρο κ. Ζαφόλια για τον συντονισμό και οργάνωση αυτής της δράσης.