Στο σπίτι τις βραδινές ώρες η κατάσταση μοιάζει ανυπόφορη χωρίς air condition.

Υπάρχει τρόπος τελικά να απολαύσετε τον ύπνο σας χωρίς να ιδρώσετε ή να στριφογυρίζετε για ώρες στο κρεββάτι; Σύμφωνα με τον Matthew Ebben, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Νευρολογίας και Νευροεπιστήμης του Κέντρου για τον Ύπνο στη Νέα Υόρκη, υπάρχει.

Κάντε ένα ντους  πριν πέσετε για ύπνο
Είτε έχετε air conditioning στο υπνοδωμάτιό σας, είτε όχι είναι σημαντικό η θερμοκρασία του σώματός σας να πέφτει πριν κοιμηθείτε. Ο πιο απλός τρόπος για να το καταφέρετε αυτό είναι κάνοντας ένα δροσερό ντους.

Ακολουθήστε ένα ήπιο πρόγραμμα γυμναστικής
“Εάν αντέχετε, λίγη σωματική άσκηση πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα”, υποστηρίζει ο Dr.Ebben. “Επιλέξτε ένα είδος γυμναστικής που να μην είναι πολύ έντονο, όπως οι πιλάτες ή η γιόγκα, ώστε το σώμα σας να μην θερμανθεί υπερβολικά.”, προτείνει.

Αγοράστε έναν ανεμιστήρα
Προφανώς και εάν δεν έχετε κλιματιστικό, θα χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που συστήνει την αγορά του. Υποστηρίζει πως ο λευκός ήχος που παράγει θα καλύψει όλους τους άλλους εξωτερικούς και θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε.

Χρησιμοποιήστε παγοκύστες
Τοποθετήστε τες σε παλμικά σημεία, όπως οι καρποί, ο αυχένας και οι αστράγαλοι ή πίσω από τα γόνατα, προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία ολόκληρου του σώματός σας.

Αλλάξτε σεντόνια 
Ξέχασε τα σεντόνια από σατέν, μετάξι και πολυεστέρα και επιλέξτε βαμβακερά και μάλιστα κατασκευασμένα από ελαφρύ βαμβάκι, που θα σας κρατήσουν δροσερή για περισσότερη ώρα.

Κοιμηθείτε στο πιο δροσερό δωμάτιο
Εάν δεν έχετε αυτή την επιλογή, ο Dr. Ebben προτείνει να έχετε κλειστές τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να ζεσταίνεται λιγότερο o χώρος.

Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό
Ως γνωστόν, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι ο οργανισμός αφυδατώνεται. Είναι λοιπόν καίριας σημασίας να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο περισσότερα υγρά απ’ ότι συνήθως, είτε πίνοντας πολύ νερό και φυσικούς χυμούς, είτε καταναλώνοντας ολόκληρα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

marieclaire.gr