Μεγάλου εύρους κατολίσθηση σημειώθηκε στην Επαρχιακή Οδό Πύλης – Ελάτης ακριβώς στην θέση «4», και στον κόμβο που οδηγεί στο ορεινό κομμάτι του Δ. Πύλης προς Στουρναραίικα & Μεσοχώρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί στο ένα ρεύμα η κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα το φαινόμενο της κατολίσθησης άρχισε να λαβαίνει χώρα από χθες, με την κατολίσθηση να ξεκινάει από αριστερό ρεύμα ανόδου προς Ελάτη, να παίρνει μέσα της το 90% του υφιστάμενου κόμβου, ανασηκώνοντας εκ βάσεως όλο το ασφάλτινο μέρος του οδοστρώματος και να φτάνει έως χαμηλά, στο αριστερό ρεύμα ρεύμα καθόδου προς Στουρναραίικα, επιφέροντας στο σημείο μεγάλη καταστροφή, διακόπτοντας την κυκλοφορία, η οποία διεξάγονταν προς και απο Στουρναραίικα, μόνο από το δεξιό ρεύμα καθόδου του κόμβου από την πλευρά της Ελάτης.

Στο σημείο υπάρχει από σήμερα το πρωί μηχάνημα (JCB) του Δ. Πύλης με εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χρ. Ζιάκα, το οποίο απομακρύνει όλο το σπασμένο οδόστρωμα, ώστε ολόκληρο το κατολισθέν τμήμα, να μπαζωθεί με χαλίκι 3Α, το οποίο κόμισε στο σημείο η ΠΕ Τρικάλων.

Και αυτό το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα του κορεσμένου εδάφους, από το βρόχινο νερό που δέχθηκε ολόκληρη η ορεινή περιοχή του Δ. Πύλης, από τα κοσμογονικά φαινόμενα Daniel & Ellias, καταστώντας έδαφος & υπέδαφος υπερβολικά σαθρό, ενώ κατολισθητικά φαινόμενα στην ΕΟ Πύλης – Ελάτης, υπάρχουν σε πολλά σημεία, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, λαβαίνοντας ανησυχητικές διαστάσεις, με Δήμο & Περιφέρεια να καλούνται πλέον να επιδείξουν ετοιμότητα & οξυδέρκεια, τιθέμενοι ένα βήμα μπροστά, ώστε να δοθεί αν όχι οριστική, τουλάχιστον ικανοποιητική λύση.

Χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή μας και μάλιστα στο πιο τουριστικό σημείο της Πύλης, την τοξωτή γέφυρα, τα λιμνάζοντα νερά επί της οδού, καλύπτοντας και τα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας κα με την όντως χρονίζουσα λύση, να φαντάζει «γόρδιος δεσμός», που περιμένει το Αλέξανδρό του, για να τον κόψει, λυτρώνοντας τους ανυποψίαστους οδηγούς, από σειρά κινδύνων.

Ένα άλλο θέμα που προέκυψε και ίσως, αν όχι σύντομα, μελλοντικά θα δώσει πρόβλημα, είναι το σημείο του φράγματος στην τοξωτή γέφυρα, το οποίο κατασκευάστηκε για να δίνει λύσεις και όντως δίνει, στο οποίο τα νερά του ποταμού, δεν περνάνε από πάνω του, αλλά από κάτω από το θυρόφραγμα, δημιουργώντας πριν από αυτό μια τεράστια δίνει, που κατατρώει την μια όχθη του ποταμού, που ενδεχομένως αυτό να αποτελέσει την απαρχή γκρεμίσματος του θυροφράγματος.

Σε επαυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται επίσης Δήμος & Περιφέρεια για σημεία του Πορταϊκού σε Παραπόταμο & Βαλομάνδρι, καθώς εκεί η κοίτη στενεύει υπερβολικά, με αποτέλεσμα τα νερά του ποταμού, ο οποίος δέχεται και αυτά του Ανάποδου, να έχουν ανέβει σε σημείο SOS!

pylinews.gr