Συνέχεια των δράσεων για την προαγωγή της φιλοζωίας και της ευαισθητοποίησης του κοινού που υλοποιεί ο Δήμος Πύλης δόθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 με την διανομή στα δημοτικά σχολεία του Δήμου εκπαιδευτικού υλικού και βιβλίων με θέμα τα ζώα συντροφιάς.

Μετά τις ανοικτές εκδηλώσεις για το κοινό και επιτόπου στις σχολικές μονάδες με ειδικούς στο χώρο της φροντίδας και διαχείρισης ζώων συντροφιάς που είχαν πολύ θετικές αντιδράσεις και έντονο το ενδιαφέρον ιδίως από τα μικρά παιδιά, θεωρήθηκε σκόπιμο να συνεχιστεί η προσπάθεια με περαιτέρω ενίσχυση των μονάδων και των εκπαιδευτικών με κατάλληλο έντυπο υλικό που παρουσιάζει με γλαφυρό και φιλικό προς τα παιδιά τρόπο την αλληλεπίδραση και τη σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ ζώου - ανθρώπου.

Τα βιβλία που μοιράστηκαν είναι της εκπαιδευτικού και συγγραφέα κα.Παπαποστόλου Κατερίνας – ιδρύτριας της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. που έχει στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος-, η οποία με την βοήθεια των εκπαιδευμένων σκύλων της είχε μαγέψει τα παιδιά όταν είχε επισκεφτεί το Δήμο Πύλης λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ανάλογα με τη δυναμικότητα κάθε σχολείου μοιράστηκαν αντίτυπα από:

-Το Δώρο της Διώνης , Δες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλου

-Η Μεγάλη Επιστροφή

-Ο Μαγικός θρόνος

-Ζωο-γραφική στο βασίλειο της φαντασίας

-Το Κλειδί των Θαυμάτων

Την διαδικασία επιμελήθηκαν οι συναρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.Χρήστος Ζιάκας- Πρόεδρος της 5μελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδεσπότων Ζώων Συντροφιάς και η κα.Χαρά Καλιώρα – Αντιδήμαρχος Υγείας και από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου η κα.Ευθυμία Φωτάκη.

Ο Δήμος Πύλης εύχεται στους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους Καλό Καλοκαίρι και τους ευχαριστεί θερμά που στηρίζουν κάθε προσπάθεια. Επίσης ευχαριστεί ξεχωριστά τους δ/ντές των σχολικών μονάδων κ.Λεωνίδα Τσανταρλιώτη – Δημ.Σχολείο Πύλης, κα.Τζουβάρα Ευαγγελία – Δημ.Σχολείο Πηγής, κ.Παπαθανασίου Αθανάσιο – Δημ.Σχολείο Λυγαριάς, κα.Καραμάνου Όλγα – Δημ.Σχολείο Γόμφων, κ.Γαβρίτσα Κωνσταντίνο Δημ.Σχολείο Παλαιομοναστήρου, κα.Φωτεινή Αποστόλου – Δημ.Σχολείο Φήκης, κ.Αναστάσιο Βακουφτσή – Δημ.Σχολείο Πιαλείας, κ.Παπαναστασίου Δημήτριο – Δημ.Σχολείο Ελάτης και κ.Αδάμο Κωνσταντίνο – Δημ.Σχολείο Στουρναραίικων που συνεργάστηκαν και υποστήριξαν με πραγματικό ενδιαφέρον όλες τις δράσεις και παρέλαβαν για κάθε μονάδα το εκπαιδευτικό υλικό.

Τέλος από το Δήμο Πύλης υπάρχει σχεδιασμός για περισσότερες ενέργειες και δράσεις προαγωγής της φιλοζωίας με απώτερο στόχο την αρμονική συμβίωση ζώων – ανθρώπων είτε αυτά είναι ιδιόκτητα είτε είναι αδέσποτα και φυσικά ει δυνατόν τον περιορισμό του πληθυσμού των αδεσπότων με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.