Σε ανακοίνωσή του ο Θεόδωρος Αλέκος, νυν Δήμαρχος και υποψήφιος εκ νέου για τον Δήμο Μετεώρων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αναφέρει τα εξής: 

"Αγαπητοί φίλες και φίλοι, πλέον ξεκίνησε επίσημα προεκλογικός αγώνας για τις δημοτικές εκλογές του 2023.Ο προεκλογικός αγώνας είναι η ευκαιρία να δείξουμε την αληθινή μας φύση και τη δέσμευσή προς τους δημότες μας. Ο ρόλος κάθε εκπροσώπου του λαού απαιτεί ευαισθησία, ενότητα και συνεργασία. Εδώ δεν χωρούν εγωιστικές και αλαζονικές συμπεριφορές. Αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν μόνο έλλειψη σεβασμού και προδίδoυν την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συμπολίτες μας.

Θα πρέπει να εστιάσουμε στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες μας,  δίχως αλαζονεία, υπεροψία και προκλητικές πράξεις. Τέτοιες συμπεριφορές δεν τις κατανοώ και δεν χωρούν στην παράταξη μου, γιατί το μόνο που αναδεικνύουν είναι προσωπικές φιλοδοξίες έναντι του κοινού καλού.

Σε αυτό το σημείο, θέλω να υπογραμμίσω ότι η διοίκηση του Δήμου Μετεώρων θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια και αφοσίωση για την πρόοδο του τόπου μας. αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας και της ενότητας για την επίτευξη θετικών αλλαγών.

Καλώ τους συμπολίτες  μου να αξιολογήσουν προσεκτικά τη συμπεριφορά και τις προτάσεις των υποψηφίων συμβούλων και να επιλέξουν με σοφία και κριτική σκέψη τους εκπροσώπους που πραγματικά τους εκφράζουν. Ας επιλέξουμε αντιπροσώπους που έχουν τη δέουσα συνείδηση, τον σεβασμό και την αποφασιστικότητα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου μας.

Σταθεροί στις αρχές μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη και την ευημερία του Δήμου Μετεώρων, με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των πολιτών μας.

Εύχομαι σε όλες και όλους έναν έντιμο, καλό και δίκαιο αγώνα , όπου οι ιδέες και οι προτάσεις θα συγκρούονται, αλλά πάντα με σεβασμό και ανοιχτό μυαλό. Ας είμαστε ένα παράδειγμα αξιοπρέπειας και δημοκρατίας για όλους, καθώς πιστεύω ότι ο δημοκρατικός αγώνας είναι η βάση για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας".