Πρώτη και αυτοδύναμη αναδείχθηκε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων λαμβάνοντας 8 έδρες από τις συνολικά 13 έδρες της νέας διοίκησης.

Συνολικά ψήφισαν 71 αντιπρόσωποι και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

45 ψήφους και 8 έδρες έλαβε η ΔΑΣ, 25 ψήφους και 5 έδρες το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία επισημαίνει τα εξής:

«Η ΔΑΣ χαιρετίζει τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων για τη διαφύλαξη της ομαλής εκλογικής διαδικασίας.

Ιδιαίτερα χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που με την ψήφο τους ανέδειξαν την ΔΑΣ σε πρώτη δύναμη. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αγώνας πολλών χρόνων και πολλών προσπαθειών των εργαζομένων μετά από την πρωτοπόρα δράση των ταξικών σωματείων του Νομού μας.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν και συνάδελφοι οι οποίοι κρατώντας τις διαφορές τους προέκριναν την αναγκαιότητα το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων να λειτουργήσει σε ταξική κατεύθυνση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα δεκάδες Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα που έχουν ταξικό προσανατολισμό.

Η ΔΑΣ, δεσμεύεται ως πλειοψηφούσα παράταξη, να γίνει το Εργατικό Κέντρο το αποκούμπι όλων των εργαζομένων στα πολλά και οξυμένα προβλήματά τους στηρίζοντας όλα τα σωματεία να λειτουργήσουν και να μαζικοποιηθούν.

Από σήμερα η εργατική τάξη του Νομού μας αποκτάει και πάλι ζωντανό Εργατικό Κέντρο, που εδώ και χρόνια, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, παρέμενε κλειστό. Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων θα γίνει ακόμα ένα όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης του Νομού μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της απέναντι στην ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δίνουμε το πρώτο αγωνιστικό μας ραντεβού στις 17 του Απρίλη στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία!».