Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η μουσική βραδιά με τίτλο «Πορτρέτα στο Μουσείο», που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων διά του Μουσείου Τσιτσάνη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένης στη «Σχολή της Θεσσαλονίκης» και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 5 Μαρτίου 2024 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου

Στο πρόγραμμα ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια από δημιουργούς-σταθμούς της «Σχολής της Θεσσαλονίκης», όπως ο Κουγιουμτζής, ο Ρασούλης, ο Παπάζογλου, ο Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σαββόπουλος, ο Καζαντζής, ο Ζερβουδάκης, ο Μπακιρτζής κ.α.

Τα τραγούδια ερμήνευσε με μαεστρία ο Παντελής Θεοχαρίδης, συνοδευόμενος από τρικαλινή ορχήστρα, σε ενορχηστρώσεις του Σάκη Κοντονικόλα.

Την ορχήστρα αποτελούσαν οι μουσικοί, Στέφανος Σεκέρογλου Βιολί, Βασίλης Μητσιάκης Μπουζούκι, Γιώργος Ρέτος Κιθάρα, Σάκης Κοντονικόλας Πιάνο, Γιάννης Καρακαλπακίδης Κοντραμπάσο.

Στο πλαίσιο της βραδιάς, κείμενα για τη «Σχολή της Θεσσαλονίκης» διάβασαν οι Στέλιος Καραγιώργος και Θεοδώρα Σαργιώτη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν:

Ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός, μουσικός παραγωγός και συγγραφέας Γιώργος Ανδρέου εξήρε την πλούσια μουσική παράδοση της πόλης των Τρικάλων, αναφερόμενος στους δύο μεγάλους Τρικαλινούς δημιουργούς, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα.

Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, η Έφη Λεβέντη, εντεταλμένη σύμβουλος για τις Δημόσιες Σχέσεις στον Δήμο Τρικκαίων, η δημοτική σύμβουλος Ζωή Παπαναστασίου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης Θανάσης Ξάφος.

Το κοινό χειροκρότησε θερμά και σιγοτραγούδησε σε μια μουσική βραδιά γεμάτη μελωδίες και νοσταλγία, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη διαχρονικότητα και τη δύναμη του επονομαζόμενου ως έντεχνου τραγουδιού.

Από το γραφείο Τύπου