Εκτός από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών κυρίως στα ανατολικά τμήματα, η κακοκαιρία «Βαρβάρα» έχει δημιουργήσει και συνθήκες ισχυρού παγετού στα βόρεια τμήματα της χώρας μας, με τη θερμοκρασία τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 08/02 να φτάνει τους –16.2 °C στο Σέλι Ημαθίας. Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 08/02 παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Να επισημανθεί ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες του Πίνακα, αφορούν κατοικημένες περιοχές και όχι χιονοδρομικά κέντρα ή καταφύγια, όπου υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου μας. Η ελάχιστη θερμοκρασία του δικτύου τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 08/02, καταγράφτηκε στο Χ/Κ Καιμάκτσαλαν με –18.6 °C.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου η θερμοκρασία που καταγράφηκε το πρωί της Τετάρτης ήταν στους 16,9 βαθμούς Κελσίου και είναι η χαμηλότερη που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα. 

Σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr., στην περιοχή των Τρικάλων θα συνεχιστούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τόσο στα ορεινά με τον ολικό παγετό, όσο και στα πεδινά με αρνητικές τιμές το πρωί και το βράδυ. 

Στη πόλη των Τρικάλων ο υδράργυρος το πρωί της Τετάρτης έπεσε στους -2 βαθμούς Κελσίου και στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί μέχρι και τo πρωί της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου, οπότε προβλέπεται η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας με τιμές πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.  

trikalaenimerosi.gr