Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την ιστορία του τύπου στη Στερεά Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στη Λαμία το απόγευμα της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο «Σαμαράς» από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Φθιώτιδας και Εύβοιας.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτριος Γαλαμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Αποστολόπουλος, ο αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Πάνος Φώσκολος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων κ. Κυριάκος Κορτέσης, οι πρόεδροι των Ταμείων ΤΕΑΣ και ΕΤΑΣ κκ. Αθανάσιος Μπαμπανέβας και Σωτήρης Κέλλας, ο γραμματέας του ΤΕΑΣ κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας κ. Γιώργος Σιμόπουλος.

Τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας εκπροσώπησε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης π. Δημήτρης Ατματζίδης.

Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάσης Μακρυγιάννης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας Βαγγέλης Δαμακόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Φθιώτιδας Ευμορφία Ρουποτιά , η πρόεδρος του ομίλου Φθιωτών λογοτεχνών ποιητών και συγγραφέων Κική Νικοπούλου, η πρόεδρος του φιλανθρωπικού συλλόγου ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Μαίρη Δούμα με τον σύζυγό της ποινικολόγο Γιώργο Δούμα , εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΣ Λαμιέων, εκπαιδευτικοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών, εκπρόσωποι του πολιτισμού και της τέχνης.

Μέσω επιστολών χαιρέτησαν την εκδήλωση ο υπουργός Μεταφορών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας και ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς.

Ο φιλόλογος και συγγραφέας Δημήτρης Νάτσιος και η προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους νομού Φθιώτιδας Σοφία Βακιρτζηδέλη αναφέρθηκαν στην ιστορία του περιφερειακού Τύπου στην Στερεά Ελλάδα, τον 19ο και τον 20ο αιώνα.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν επίσης η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Star Κεντρικής Ελλάδας , μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Λένα Παρασκευά η οποία μίλησε για το σήμερα και το αύριο των περιφερειακών μέσων δίδοντας έμφαση στην περιφερειακή τηλεόραση, τα προβλήματα και τις ανισότητες που αντιμετωπίζει.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, Κυριάκος Κορτέσης στην αρχή της εκδήλωσης δώρισε στο Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας ένα φύλλο από τη Λαμιώτικη εφημερίδα “Εθνικός Αγώνας”.

Στην αίθουσα υπήρχε και έκθεση με πρωτοσέλιδα εφημερίων του περασμένου αιώνα. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος του STAR και μέλος της Ένωσης Μαρία Τσατζαλή.