Την έξωση τετραμελούς οικογένειας το πρωί της Παρασκευής από ξενοδοχείο των Τρικάλων καταγγέλλει η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων. Στην ανακοίνωσή της που απέστειλε στα ΜΜΕ το βράδυ της Πέμπτης, αναφέρει πως αρκετοί κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων που τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και μένουν προσωρινά σε ξενοδοχεία της πόλης, ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να φύγουν από αυτά σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων αναφέρουν τα εξής: 

"Από συγχωριανούς μας που διαμένουν σε ξενοδοχεία μάθαμε πως τους δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 24/11 να φύγουν από αυτά διότι «αρχίζει ο Μύλος των ξωτικών»! Αυτό αφορά, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, συγκεκριμένες περιπτώσεις, αφορά αυτούς που το σπίτι τους έχει χαρακτηριστεί «πράσινά», δηλαδή κατοικήσιμα η πραγματικότητα όμως είναι άλλη:

Αύριο το πρωί ζητήσανε από τετραμελή οικογένεια να παραδώσει το κλειδί στο ξενοδοχείο ΛΗΘΑΙΟΝ, το σπίτι της οποίας έχει καταστραφεί (κόκκινο), και ζήτησε παράταση ώστε στο διαμέρισμα που έχει νοικιάσει να τοποθετηθεί θέρμανση. Παρόλα αυτά αύριο το πρωί πρέπει να παραδώσει το κλειδί.

Επίσης συγχωριανοί μας σε ξενοδοχεία οι οποίοι δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμα καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν πάρει ακόμα την αποζημίωση για οικοσκευή, δηλαδή τα 6.600, ούτε άλλη αποζημίωση με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να εξοπλίσουν τα σπίτια τους, ώστε να τα κάνουν κατοικήσιμα μας ενημερώνουν ότι δέχονται πιέσεις (με τρόπο φυσικά) μέχρι να αποκατασταθούν είτε σε κοντέινερ ή να αποκαταστήσουν τα σπίτια τους ότι πρέπει να βρουν άλλον τρόπο στεγάσεις εκτός των ξενοδοχείων.

Ενημερωθήκαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι για τους συγχωριανούς μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν δομές όπως στο Ντούσικο και στην Ομήρου, επειδή σιγά σιγά πρέπει να αποσυμφορίζονται τα ξενοδοχεία.

Απαιτούμε τώρα η δέσμευση του δήμαρχου κυρίου Σακκά και του δημοτικού συμβούλιου να υλοποιηθεί!

Ούτε να διανοηθούν να διώξουν συγχωριανούς μας πλημμυροπαθείς από τα ξενοδοχεία χωρίς να έχουν αποκατασταθεί τα σπίτια τους η ο χώρος διαμονής τους.

Το θέμα αυτό της στέγασης επανέρχεται όχι από παραπληροφόρηση αλλά από την έλλειψη κρατικού ολοκληρωμένου σχεδίου για το πως θα επιλύσουν το σοβαρό θέμα της στέγασης.

Δεν φταίμε εμείς που πλημμυρίσαμε ούτε που καταστραφήκαμε δεν ζητάμε ελεημοσύνη αλλά ζητάμε τα αυτονόητα και δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω ως χωριό για αυτά".