Την έντονη διαμαρτυρία της προς τον Δήμο Τρικκαίων εκφράζει η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, σχετικά με τον εξοπλισμό των οικίσκων στους οποίους έχουν εγκατασταθεί αρκετοί κάτοικοι του χωριού, αλλά και το υπέρογκο, όπως τονίζουν, κόστος της ηλεκτροδότησής τους. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους αδυνατούν να επωμιστούν τα συγκεκριμένα έξοδα και ζητούν από την Δημοτική Αρχή να αναλάβει την ρευματοδότηση και το κόστος του ρεύματος των πλημμυροπαθών που διαμένουν σε κοντέινερ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, αναφέρει τα εξής: 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την στάση της Δημοτικής αρχής του Δήμου Τρικκαίων απέναντι στους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων αλλά και άλλους που διαμένουν σε κοντέινερ.
Ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα εξοπλιστούν πλήρως τα κοντέινερ από το Δήμο. Αντί για αυτό ο εξοπλισμός περιορίστηκε στα κρεβάτια και τα στρώματα, χωρίς ηλεκτρικές συσκευές. Έτσι οι πλημμυροπαθείς καλούνται τώρα να εξοπλίσουν μόνοι τους τα κουτιά στα οποία μένουν.

Μαζί με αυτό καλούνται επίσης να πληρώσουν 300 ευρώ στη ΔΕΗ για τοποθέτηση πίνακα ηλεκτροδότησης και να πληρώσουν από την τσέπη τους το ρεύμα, το κόστος του οποίου είναι υπέρογκο. Και αυτό επειδή για να ζεσταθούν τα κουτιά αυτά πρέπει το air condition να δουλεύει διαρκώς. Όπως και το καλοκαίρι για να ψυχθούν. Από τα έξοδα αυτά ο Δήμαρχος λέει πως ο Δήμος θα δίνει 100 ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος, οι οποίοι κατά τον ίδιο, δεν θα ξεπερνούν τα 200 ευρώ. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Για μια ακόμα φορά ζητάμε: Να εξοπλιστούν πλήρως από το κράτος και τον Δήμο τα κοντέινερ, όπως είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος.

trikalaenimerosi.gr