Από βλεφαροπλαστική μέχρι κοιλιοπλαστική και από την πωγωνοπλαστική μέχρι τη γράμμωση κοιλιακών μυών για την εξάλειψη του διάσημου «σωσσίβιου», οι πλαστικές επεμβάσεις στους άνδρες παίρνουν την ανιούσα. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών από το 2000 ως το 2017 οι πλαστικές επεμβάσεις στους άνδρες αυξήθηκαν κατά 28%.

«Οι άνδρες επιλέγουν τις πλαστικές επεμβάσεις για να μειώσουν τα σημάδια του χρόνου, αλλά και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους», υποστηρίζει ο Δρ. Adam Kolker, αισθητικός χειρουργός στην Νέα Υόρκη. Πλέον το να είναι κάποιος ελκυστικός και κομψός δεν είναι ταμπού ούτε θεωρείται ματαιόδοξο. Κάτι που κάνει τους άνδρες να θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Ποιες είναι όμως οι επεμβάσεις που προτιμούν οι άνδρες;

  1. Θεληματικό πηγούνι με γωνίες

Πόσες γυναίκες δε βρίσκουν γοητευτικές τις γωνίες, που οδηγούν στο θεληματικό πηγούνι, στο πρόσωπο ενός άνδρα; Ε λοιπόν και οι άνδρες το γνωρίζουν αυτό. Ως αποτέλεσμα η πωγωνοπλαστική είναι μια από τις δημοφιλέστερες πλαστικές επεμβάσεις μεταξύ ανδρών.

Μάλιστα από σειρά ετών οι αστέρες του Χόλιγουντ τιμούν τη συγκεκριμένη επέμβαση. Τώρα είναι διαδεδομένη και στους κοινούς θνητούς. Άλλες δημοφιλείς επεμβάσεις στο πρόσωπο είναι μεταξύ άλλων η ωτοπλαστική, το λίφτινγκ σε λαιμό και πρόσωπο, αλλά και το botox ή το υαλουρονικό.

  1. Ρινοπλαστική και στους άνδρες

Μπορεί η ρινοπλαστική και η διαμόρφωση της περιβόητης «γαλλικής μύτης» να ήταν ζητούμενο για τις γυναίκες χρόνια τώρα. Όμως ήρθε και η σειρά των ανδρών να ‘περιποιηθούν’ τις άκομψες μύτες μεταμορφώνοντάς τες σε πιο... μεσογειακές.

 Για την ακρίβεια σύμφωνα με την ετήσια μελέτη του Aesthetic Society για τα έτη 2020-2021, στις ηλικίες 36-50 ετών το 41% των ανδρών επιλέγει τη ρινοπλαστική επέμβαση. Η αντίληψη, «η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου», έχει πια αντίκρισμα σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλλου. Πλέον όποιος θέλει να προσέξει την εμφάνισή του δε στιγματίζεται ως ματαιόδοξος.

  1. Αντιμετώπιση γυναικομαστίας μέσω επέμβασης

Η γυναικομαστία είναι η αιτία που οδηγεί άνδρες νεότερους στον πλαστικό χειρουργό. Αυτή η επέμβαση είναι δημοφιλής σε νέους άνδρες ηλικίας κυρίως από 17-35 ετών. Όπως επιβεβαιώνουν και πλαστικοί χειρουργοί, υπάρχουν ορισμένες περιοχές του σώματος, που δεν ανταποκρίνονται στη δίαιτα ή την άσκηση.

Η περίσσεια αδενικού και μαλακού ιστού στην περιοχή του στέρνου και του κορμού γενικότερα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με την πλαστική επέμβαση. Οι αξιόπιστοι πλαστικοί χειρουργοί εξετάζουν και συζητούν με τον ενδιαφερόμενο το ζήτημα παρέχοντας συμβουλές για το πως θα πρέπει να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής μετά την επέμβαση. Στη συνέχεια προχωρούν σε προγραμματισμό επέμβασης.

  1. Λιπογλυπτική η πρωταθλήτρια!

Η λιπογλυπτική είναι η πρωταθλήτρια πλαστική επέμβαση που προτιμούν οι άνδρες. Η εναπόθεση λίπους κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς δημιουργεί το περιβόητο «σωσίβιο» στους άνδρες. Ταυτόχρονα η περίσσεια λίπους κρύβει τους καλοδουλεμένους μύες στους άνδρες.

Έτσι πολλοί απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό για να βελτιώσουν την εξωτερική εμφάνιση και να μπορέσουν να βγουν στην παραλία με μια άψογη εμφάνιση. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια μελέτη του Aesthetic Society για το 2020-2021, οι επεμβάσεις για τη σύσφιξη και μείωση λίπους στους άνδρες αυξήθηκαν κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 128%!

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες βάλλονται και στο διαδίκτυο από προβολές διαφημίσεων για τη βελτίωση της εμφάνισής τους. Στον αντίποδα οι άνδρες δεν ζουν τον καταιγισμό αυτών των διαφημίσεων. Παρόλα αυτά οι πλαστικές επεμβάσεις στους άνδρες αυξάνονται, καθώς η ανάδειξη της εξωτερικής εμφάνισης αφορά όλους και έχει πια απενοχοποιηθεί.