Πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων δράση που διοργανώθηκε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Η δράση κατάφερε να συνδυάσει την εκπαίδευση με τον αθλητισμό, ενθαρρύνοντας τους μαθητές/τριες να ασχοληθούν με υγιείς και δημιουργικές δραστηριότητες.

Οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές, Γιώργος Βαριάμης και Εύα Παϊταρίδου, ήταν παρόντες και μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους σχετικά με το άθλημα. Μέσα από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και δυναμικές επιδείξεις, κατάφεραν να μεταδώσουν το πάθος και την αφοσίωσή τους στο Taekwondo (Τάε κβον ντο) εμπνέοντας τους νέους μαθητές/τριες.

Παράλληλα, μαθητές/τριες του σχολείου που ήδη ασχολούνται με το άθλημα, με την καθοδήγηση των προπονητών τους είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις δεξιότητες τους, παρουσιάζοντας τις τεχνικές και ασκήσεις

Η συμμετοχή τους ενίσχυσε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το Taekwondo (Τάε κβον ντο) είναι προσβάσιμο και ανοικτό σε όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου ή εμπειρίας.

Η δράση αυτή υπογραμμίζει την αξία της συνεργασίας μεταξύ φορέων και τοπικών κοινοτήτων στην προώθηση του αθλητισμού και της υγιούς διαβίωσης.

Oπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου "εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων για τη στήριξη και την προσφορά τους και ιδιαίτερα στην κ. Βουτσελά η οποία συντόνισε τη δράση.

Επίσης ευχαριστούμε τους Πανελλήνιους Πρωταθλητές κ. κ. Γιώργο Βαριάμη και Εύα Παϊταρίδου, που παρουσίασαν στα παιδιά μας αυτό το ολυμπιακό άθλημα. Τέλος συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες του σχολείου μας: Γεωργία Βουτσελά, Κωνσταντίνα Γκουλίτου, Σταματία Καλαμπάκα, Γεωργία Καρβούνα, Στέφανο Κρομμύδα και Μελίνα Ταμπάκου για τις διακρίσεις τους στο Taekwondo καθώς και για την ενεργό συμμετοχή τους στην δράση την οποία μετέτρεψαν σε μια αξέχαστη εμπειρία για την μαθητική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου.

Τέλος, η εκδήλωση αυτή του 5ου Γυμνασίου δεν είναι παρά ένας πρόλογος σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την περαιτέρω προώθηση του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας των μαθητών και μαθητριών μας".