Αίσθηση προκαλεί η νέα εικόνα του Πάρκου Ματσόπουλου, όπως έχει διαμορφωθεί από τεχνικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων. Στην μεγάλη υπαίθρια έκταση που βρίσκεται έξω από το κτηριακό συγκρότημα του Μύλου, διανοίχθηκαν πανταχόθεν φαρδείς δρόμοι κυκλικής πορείας για τα αυτοκίνητα, που καταλήγουν σε χώρο στάθμευσής τους έξω από την κεντρική του είσοδο. Για την κατασκευή τους έχει πέσει τσιμέντο σε σημεία του πάρκου, ενώ έχουν στρωθεί με χαλίκια. Μάλιστα, από την κίνηση των αυτοκινήτων δημιουργούνται αρκετά μεγάλα νέφη σκόνης. 

Όλα αυτά έχουν γίνει εκεί όπου, όπως προτάσσει η λογική, η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου θα μπορούσε, αφενός, να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης του υπάρχοντος τοπίου. Αφετέρου, σε εργασίες αναβάθμισής του με δενδροφυτεύσεις, με την δημιουργία παρτεριών με πολύχρωμα λουλούδια, αλλά και με την τοποθέτηση καλαίσθητων καθισμάτων για τους δεκάδες κατοίκους της πόλης, που επισκέπτονται καθημερινώς το πανέμορφο πάρκο για αναψυχή, βόλτα και άθληση. Επίσης, θα μπορούσαν να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου έτσι ώστε να εξυπηρετεί ακόμη καλύτερα τους σκοπούς των διάφορων εκδηλώσεων -φεστιβάλ, συναυλίες-, που γίνονται στο συγκεκριμένο ελεύθερο χώρο το καλοκαίρι.

Αντ’ αυτού, ο Δήμος Τρικκαίων προτίμησε να θυσιάσει το πράσινο για την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων, ή δικών του σκοπών που είναι άγνωστοι. Να αλλοιώσει ακόμη και τον χαρακτήρα του πάρκου, ενός μοναδικού χώρου απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που δύσκολα συναντά κανείς μέσα στον αστικό ιστό μιας σύγχρονης πόλης, σε βάρος της ιστορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Φαντάζουν μόνο ακατανόητα όλα αυτά που έχουν γίνει, αφού υπάρχει ήδη χώρος, ασφαλτοστρωμένος μάλιστα στην κάτω πλευρά του μύλου, που θα μπορούσε να αποτελεί τον μοναδικό χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. Στον οποίο φτάνει κανείς από τον υπάρχοντα δρόμο επί της οδού Πύλης. Κι ενώ, εδώ και αρκετά χρόνια έκλεισε για τα οχήματα ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στην πύλη του κτηριακού συγκροτήματος του Μύλου Ματσόπουλου, ο Δήμος ανοίγει έναν καινούργιο που οδηγεί στο ίδιο σημείο! Κι αυτήν την φορά με την προσφορά ενός μεγάλου παρκινγκ!

Τσιμέντο και στο "νησάκι" του Μύλου 

Όπως φαίνεται η αγάπη για έργα με τσιμέντο είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ακόμη. Την τσιμεντόστρωση αρκετών τετραγωνικών μέτρων που έχει γίνει στο «νησάκι» του Μύλου, πίσω από το κεντρικό του κτήριο. Μια μεγάλη έκταση που χαρακτηρίζεται από το πράσινο και το τρεχούμενο νερό του μικρού ποταμιού. Τα κοάσματα των βατράχων, τα κελαϊδίσματα των πουλιών, το κρώξιμο των παπιών. Που κατακλύζεται καθημερινώς από μικρά παιδιά, που παίζουν, τρέχουν και χαίρονται το τοπίο.

Έλλειψη ευαισθησίας ή απλώς το λες έγκλημα;

Μ.Σ., trikalaenimerosi.gr