Παρατείνονται οι αιτήσεις για την καταβολή του Youth Pass σε νέους 18 και 19 ετών έως την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Έως σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 130.000 αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ που αφορά σε περίπου 200.000 νέους, ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν προβλέπονται περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Οι νέοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω των Κ.Ε.Π. έως και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι του Youth Pass ανά έτος είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο ή το 19ο έτος και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την ίδια ημερομηνία το 20ό έτος.

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν σε μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας 150€ κατά το έτος υποβολής της αιτήσεως και, εφόσον εξακολουθούν να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, επιπρόσθετα 150€ κατά το επόμενο έτος.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Aπό το 2024 και εφεξής η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.