Νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά έχει προγραμματίσει η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, καθώς 2 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες παραμένουν άλυτα σοβαρά προβλήματα, με πιο σημαντικό την μη καταβολή ακόμη της αποζημίωσης των 6.600 ευρώ σε αρκετούς κατοίκους του χωριού. 

Οι εκπρόσωποι των πλημμυροπαθών το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο των Τρικάλων θα συζητήσουν με τον κ.Σακκά τα προβλήματα θέτοντας τα αιτήματα τους, που είναι τα εξής:

1. Να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση να δοθεί άμεσα η αποζημίωση για την οικοσκευή δηλαδή τα 6.600 τα οποία δεν έχουν καταβληθεί σε αρκετούς συγχωριανούς μας.

2. Να περάσουν άμεσα οι τριμελείς επιτροπές για τον έλεγχο των σπιτιών και των αποθηκών που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και να υπάρξει σχέδιο από τον Δήμο για τον καθαρισμό του χώρου από τα γκρεμισμένα.

3. Να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες για να δοθούν οι αποζημιώσεις για τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα, κόκκινα.

4. Να υπάρξει μέριμνα για τους άστεγους πλημμυροπαθείς με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας, του Κράτους και της Κυβέρνησης για να υπάρχει αξιοπρεπής στέγαση μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις.

5. Να ασκηθεί πίεση ώστε να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διευθέτηση των κληρονομικών.

6. Να ασκηθεί πίεση σχετικά με την άμεση καταβολή των επιδομάτων ενοικίου και συγκατοίκησης διότι η καθυστέρηση της καταβολής τους δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους άστεγους πλημμυροπαθείς.

7. Να καθαριστούν τα κανάλια, η αγροτικοί δρόμοι και εγκαταστάσεις, να επισκευαστούν άμεσα οι πομόνες και το αρδευτικό δίκτυο.

8. Να ενημερωθούμε για το αν υπάρχει σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης.

trikalaenimerosi.gr