Απέκλεισε κάθε σενάριο για συμμετοχή του στις επερχόμενες ευρωεκλογές ο τρικαλινός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6, ενώ σχετικά με την αποχή των συμβολαιογράφων το αποδίδει καθώς είπε σε κάποια παρεξήγηση:

«Δεν έχω καταλάβει απόλυτα πού είναι η διαφωνία των συμβολαιογράφων, και γι αυτό το λόγο θα καθίσουμε να συζητήσουμε σε ποιο σημείο υπάρχει η παρεξήγηση και να τη διορθώσουμε, και να μην πάμε πίσω την αγορά των ακινήτων. Ειδικά για μένα, που είμαι και γιος μιας συμβολαιογράφου, έχει ιδιαίτερο νόημα.

Εμείς πολύ απλά ζητάμε να μας δίνουν το αντίγραφο του συμβολαίου τους, το κείμενο έτσι κι αλλιώς υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή. Τίποτα δεν μας χωρίζει πιστεύω, ούτε κάτι υποκρύπτεται για την δουλειά των συμβολαιογράφων. Σε παρεξήγηση και παρανόηση αποδίδω την αποχή τους.

Στις φήμες και τα δημοσιεύματα περί δικής μου υποψηφιότητας για την Ευρωβουλή, νομίζω είναι ήδη…μακριά η Αθήνα από τα Τρίκαλα και έχει πολύ ενδιαφέρον η δουλειά στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, άρα δεν πάω πιο…μακριά.»