Επανάσταση στην ψηφιακή εποχή χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου το νέο wallet στο κινητό τηλέφωνο που έρχεται το 2024.

Όπως εξήγησε, ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο.

«Αντί να στέλνεται pdf, ο πολίτης θα συμφωνεί ότι δέχεται για παράδειγμα η δημόσια υπηρεσία να χρησιμοποιεί τα στοιχεία του», τόνισε ο κ. Παπαστερίιου, προσθέτοντας ότι η αποδοχή μας, θα είναι η ψηφιακή μας υπογραφή.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ο προσωπικός αριθμός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες που θα βγουν από τον Δεκέμβριο και μετά.

Δήλωσε παράλληλα ότι σε ένα μήνα θα έρθει ο ψηφιακός βοηθός με φυσική γλώσσα που θα μπορεί να σου απαντά σε πληροφορίες που αναζητάς αλλά θα σε καθοδηγεί και για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις.

Επίσης μέσα στον Νοέμβριο θα έρθει το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια το οποίο θα αφορά πάνω από 2.000 φορείς και οργανισμούς.

Ο κ. Παπαστεργίου, χαρακτήρισε την τεχνητή νοημοσύνη τεράστια πρόκληση που πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε σωστά καθώς θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς όπως στην υγεία στο διαγνωστικό κομμάτι, στην φοροδιαφυγή αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πηγή: skai.gr